IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DINO RAĐA O BURNOJ MLADOSTI: Divac i ja umalo da izginemo i famozni “jugo 45” …

Nekadašnji hrvatski košarkaški “as” prisjetio se zanimljivih događaja koje je proživeo odrastajući sa ex.yu zvijezdama…

SPLIT:Regija, Sport, Košarka, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti… subota, 22.09.2018… 16: 59… DINO RAĐA O BURNOJ MLADOSTI: Divac i ja umalo da izginemo…

Nekadašnji hrvatski košarkaš Dino Rađa, odnedavno član Kuće slavnih, istakao je kako na istom mestu moraju biti Toni Kukoč i Vlade Divac, a onda se prisjetio nekih anegdota u kojima su on i ex. yu as glavni akteri.

– Vlade Divac. Od prvih kontrolnih okupljanja perspektivnih igrača pod vođstvom Rusmira Halilovića kliknuli smo on i ja, a tako je ostalo do danas. Uvijek mi je bio neko mijerilo od koga moram biti bolji i zbog njega sam, između ostalog, sam sebe gurao naprijed – napisao je Rađa na Fejsbuku, pa nastavio:

– Nekoliko naših pizdarija. Prvi je među nama imao auto. Famozni “jugo 45”.

Jednom smo nas dvojica od 18- 19 godina kasnili na pripreme u Pirot. Auto škripi da popizdiš i ja ga pitam šta je, a on kaže da nema pojma. Vozimo se tako nekoliko sati do Pirota i ja ga nagovorim da ode u neki servis da neko to pogleda. Dođe majstor do nas i kaže: “Vi niste normalni. Paknovi uopšte ne postoje. Direktno gvožđe na gvožđe. Mogli ste poginuti.” A šta smo mi znali tada???

Čitaj još:   GDJE JE BIO VLADIMIR PUTIN U TRENUTKU PADA PRIGOŽINOVOG AVIONA? "Putin je čekao trenutak da ga ubije"... (foto, video)

Otkrio je Rađa i još jednu priču sa priprema na Staroj planini:

– Nakon ručka ode on u WC i zapali cigaru. Ja nešto čitam na krevetu i uleti Pešić u kontrolu. Pita, ljut kao pas: “Ko puši ovde?” Očekivao je valjda: “Nisam ja, nisam ja.” Ovaj iz WC viče: “Ja sam.” Pešić, valjda šokiran, okrene se, ode i nikad nije spomenuo ni slovo. Diki fala na svemu. Uživao sam da igramo zajedno i zbog tebe sam bio bolji igrač.

– Dolaskom u Partizan nastaju legendarni dueli s nama u Splitu. Inače je uvijek bio veliko dijete i samo su mu zajebancije bile na pameti. Proveli smo na pripremama mjesece i mjesece svake godine. Od 1986. do 1991. više sam s njim vremena proveo nego sa svojima kod kuće. Slagali smo se na terenu i van njega. Famozni Bormio, briljirali smo u finalu. U stvari, sve što smo igrali zajedno bilo je vrh. Znali smo se u dušu. Jedan skače, a drugi trči. U kombinaciji s Tonijem i Draženom, nazakucavali smo se do mile volje…

Čitaj još:   DINO Rađa: Zabolje me za četnike i ustaše, antivaksere, ko je prvi počeo, biramo da živimo kao psi... (foto)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši