TEHERAN, ŽESTOKO UPOZORENJE: „Donald Tramp će u sukobu s nama proći kao SADAM HUSEIN“!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Reuters navodi da je Rouhani aludirao na rat dvije bliskoistočne sile 80- ih godina prošloga stoljeća…

TEHERAN: Svijet, Zanimljivosti, Vijesti… subota, 22.09.2018… 08: 59…TEHERAN, ŽESTOKO UPOZORENJE: „Donald Tramp će u sukobu s nama proći kao SADAM HUSEIN“!

Iranski predsjednik Hasan Rouhani izjavio je da predsjednik SAD Donald Tramp neće uspjeti ostvariti svoj cilj u sukobu s Iranom, baš kako to nije uspjelo ni nekadašnjem iračkom vođi Sadamu Huseinu

Reuters navodi da je Rouhani aludirao na rat dvije bliskoistočne sile 80-ih godina prošloga stoljeća.

– Isto će se dogoditi i Trampu. Amerika će doživjeti istu sudbinu kao i Sadam Husein – poručio je Rouhani u govoru koji je prenošen uživo na iranskoj državnoj televiziji povodom godišnjice početka iransko- iračkog rata koji je trajao od 1980. do 1988. godine.

Čitaj još:   TRAMP, BIZARAN I PRIJETI: "Neobično pismo turskom kolegi Erdoganu...

– Iran neće odustati od obrambenog naoružanja… uključujući naše rakete zbog kojih Amerika toliko bjesni – dodao je Rouhani.

Iranski vrhovni vođa Ajatolah Ali Hamnei u subotu je izjavio da bi bila očigledna greška pregovarati sa SAD zato što je nemoguće osloniti se na Vašington i dodao da podržava predlog o blokiranju izvoza nafte za zalivske zemlje ukoliko dođe do ukidanja izvoza nafte Irana.

“Na riječ, pa čak ni na potpis Amerikanaca nije moguće osloniti se, tako da pregovori sa Amerikom nisu od koristi”, rekao je Hamnei na sastanku sa zvaničnicima Ministarstva vanjskih poslova Irana, prenosi Rojters.

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *