IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS: Biskup uhapšen, silovao časne sestre, godinama ih seksualno napastvovao…

Biskup Franco Mulakkal optužen je za višestruko silovanje jedne časne sestre u razdoblju od 2014. do 2016. godine, a cijeli slučaj privukao je pažnju još uvijek rijetkost da članovi Crkve istupaju protiv nadređenih…

NJU DELHI: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti… nedelja, 23.09.2018… 08: 49… UŽAS: Biskup uhapšen, silovao časne sestre, godinama ih seksualno napastvovao…

Katolički biskup uhapšen je ovog petka zbog sumnje u silovanje časne sestre u južnoj indijskoj saveznoj državi Kerali, piše CNN

Glavni policijski inspektor grada Kochi Range u Kerali Vijay Sakhare potvrdio je hapšenje.

“Nakon naše istrage skupili smo dovoljno dokaza da je biskup počinio zločin”, rekao je Sakhare dodajući da će se Mulakkal, koji još nije optužen danas naći na sudu.

Krovna organizacija nezavisnih religijskih grupa Zajedničko vijeće hršćana optužila je policiju da je namjerno usporavala istragu zbog pritiska crkvenih vođa i političara.

Jedna druga zagovaračka grupa ranije ovog mjeseca podnijela je prijavu u ime časne sestre sa zahtjevom da se Mulakkal odmah uhiti, no Visoki sud u Kerali je to odbio s objašnjenjem da je odgoda u podizanju optužbe normalna, s obzirom na to koliko je vremena proteklo od navodnog zločina.

Čitaj još:   KOBNA TUČA U TUTINU! VLASNIK KAFANE UBIO GOSTA

Četrdesetčetverogodišnja časna sestra, čije ime nije otkriveno, prijavila je biskupa u lipnju tvrdeći kako ju je silovao 13 puta u razdoblju od 2014. do 2016. godine dok je boravio u gostinjskoj kući Misije Svetog Franje u Kerali.

Hršćanstvo je manjinska religija u Indiji koju, prema posljednjim podacima prakticira 2,3 posto stanovništva, no u Kerali postoji većinska kršćanska zajednica već više stotina godina. Prema posljednjim službenim podacima, u ovoj državi na jugu Indije živi više od 6 milijuna kršćana, odnosno 19 posto populacije.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši