IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HELP, Gdje završava prtljag izgubljen na aerodromu…

Problmi sa prtljagom mogu biti vrlo česti i neprijatni… Ako ste se ikada pitali gde završavaju koferi izgubljeni na aerodromu, koji nikada ne nađu put do vlasnika, evo odgovora.

ISTANBUL:Svijet, Putovanja, Zanimljivosti,  Vijesti… utorak, 25.09.2018… 22: 59…HELP, Gdje završava prtljag izgubljen na aerodromu…

Aukcijska kuća “Grisbi” u Londonu svake dvije nedelje organizuje aukciju, na kojoj se prodaju koferi izgubljeni na aerodromu “Hitrou”. Da li se isto radi sa koferima koje su vlasnici izgubili na drugim aerodromima- ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo.

Na ovim aukcijama se mjesečno proda oko 200 kofera, koje aerodromsko osoblje nije uspjelo da spoji sa vlasnicima.

Vjerovali ili ne, izgubljene torbe prodaju se sa sve stvarima koje se nalaze u unutra, i mogu se kupiti za svega 16 funti, a Marijen Pauer, novinarka “Dejli mejla”, koja je posjetila aukciju, piše da je to zapravo lutrija, jer ne možete da vidite šta ima u koferu, sve dok ga ne kupite…

Kad malo bolje razmislite – Kim Kardašijan, Naomi Kembel i Viktorija Bekam su izgubile svoje kofere baš na ovom aerodromu. Dakle, za 16 funti možete da kupite torbu punu “fensi” krpica, a možda dobijete i krpe u pravom smislu te riječi. Ono što čini zanimljivim ovu aukciju je upravo to što funkcioniše kao lutrija, piše Pauerova.

Ipak, “oni koji odu na ovu aukciju, ne bi trebalo da očekuju previše, jer se električni uređaji, nakit i obuća prodaju zasebno”, objasnila je Kristin Sašet, koja ove aukcije vodi već 40 godina.

Čitaj još:   VIC DANA: Zove Mujo jarana u Neum, pita ga kako bolan idu pregovori, a onda Suljo spomenu Dinu... (foto)

Statistika pokazuje da na aerodromima 21,8 miliona torbi godišnje bude ukradeno, dostavljeno vlasnicima sa zakašnjenjem ili izgubljeno. Od toga, u prosjeku tri odsto ili 654.000 kofera bude trajno izgubljeno.

Ono što je ipak ohrabrujuće za putnike je da se broj izgubljenih torbi smanjuje, s obzirom na to da je sistem poboljšan različitih tehnološkim aparatima.

Kristin Sašet kaže da je ova aukcijska kuća ranije svake nedelje odlazila na aerodrom kako bi uzela izgubljene kofere, dok sada idu ređe jer je sve manje trajno izgubljenog prtljaga.

Prema njenim riječima, ono što ostane u koferima, nakon što se izvade obuća, nakit i električni uređaji, uglavnom je garderoba, koja je, ako nemate sreće, možda i prljava?!

Međutim, Kristin kaže da to ljude ne obeshrabruje i da je prostorija u kojoj se odvija aukcija uglavnom “krcata” ljudima koji žele da pazare izgubljeni prtljag.

Možete li da zamislite šta se sve nalazi u ovim koferima???

Kristin kaže da je bilo upotrebljenih tiganja (?!), kesa punih majica, ženskih gaćica raspoređenih po bojama.

Koferi su u aukcijskoj kući raspoređeni na police, a ispod svakog je napisano da li je odeća za muškarce ili žene, i ništa više od informacija…

Čitaj još:   TIROL: Smrtno stradao, Hašim iz BiH na autoputu koju je izazvao pijani Slovenac... (foto)

http://iBalkan.net

OD DANAS DOBRO PAZITE! Sarajevo je dobilo SISTEM od koga če mnoge glava zaboljeti… (foto, video)

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica je najavio nabavku Read more

VIC DANA: ĐETIĆ gledao seks kroz prozor hotela u BUDVI, pa došao kući da sve ispriča Nati… (foto)

Započnite jutro nasmejani uz iBalkan.net! vic dana... BUDVA: Regija, Zanimljivosti, Read more

Komentariši