IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nije “politički obojen”: Trudnice i porodilje u protestnoj šetnji “Mame su zakon”

Protest će početi u 17 sati na Trgu Nikole Pašića, najavljen je putem društvenih mreža i nije naznačeno ko je organizator…

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, Zanimljivosti,  Vijesti… utorak, 25.09.2018… 10: 59…Nije “politički obojen”: Trudnice i porodilje u protestnoj šetnji “Mame su zakon”

Trudnice i porodilje, nezadovoljne novim Zakonom o podršci porodica sa djecom najavile su za danas protestnu šetnju pod nazivom “Mame su zakon” do zgrade Vlade Srbije.

Protest će početi u 17 sati na Trgu Nikole Pašića, najavljen je putem društvenih mreža i nije naznačeno ko je organizator.

Kako je istaknuto u najavi, protest nije “politički obojen” i organizuju ga nezadovoljne trudnice i porodilje koje će zbog promjene načina obračuna, tokom porodiljskog odsustva ili radi njege djeteta, primati veoma male mjesečne iznose.

Na društvenim mrežama uveliko se raširila vijest o potpisivanju peticije za izmjene ovog zakona. Peticija “Borba protiv smanjenja plata porodiljama” do sada je prikupila više od 10.000 potpisa i izazvala brojne komentare i reakcije…

Čitaj još:   KO BI SE OVOME NADAO: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana je... (foto)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši