IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKI GRADSKI DERBI Fenerbahče remizirao protiv Bešiktaša…

Odlična utakmica, još bolja atmosfera i pravedan remi,  1:1, Fenerbahče je u derbiju 6. kolu turske Super lige remizirao protiv Bešiktaša…

ISTANBUL: Sport, Fudbal, Zanimljivosti,  Vijesti… utorak, 25.09.2018… 09: 39… VELIKI GRADSKI DERBI Fenerbahče remizirao protiv Bešiktaša…

Fener i Filip Koku su preživeli. Do daljeg. Klub sa azijskog dijela Stanbola na Bosforu prekinuo je rezultatsku agoniju, pošto je kao domaćin remizirao sa Bešiktašom– 1: 1.

Pod velikim opterećenjem bili su domaći igrači. Evetualni poraz približio bi ih zoni ispadanja i onako crnu sezonu učinio još crnjom. Pod velikim pritiskom navijača domaćin je u većem dijelu meča imao više od igre. Fener je stvarao šanse i promašivao.

Gosti su poveli u 40. minuti golom Ryana Babela.

Fenerbahče je izjednačio u 71. minuti preko Andrea Ayewa, što je bio i konačan rezultat meča.

Bešiktaš je u trećoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena ostao sa igračem manje nakon što je Caner Erkin zaradio drugi žuti, automatski crveni karton.

Čitaj još:   Bešiktaš spreman za nastavak sezone: Komora za dezinfekciju u trening centru... (foto)

Pokušavali su navijači domaćeg tima da trgnu ljubimce. Fener nije imao definisan sistem igre, ali je na „gurku“ stigao do izjednačenja. Na volju želju. Odlično je u 71.minutu centrirao Kaldirim, a još bolje skočio Aju…Bila je to vrhunska reakcija koja je Karijusa ostavila bez mogućnosti da reaguje.

Od 70.minutu u timu Bešiktaša igrao je Adem Ljajić bez konkretnog učinka.

Poslije 6. kola, lider tabele je Bašakšehir sa 13 bodova, a prate ga Galatasaray i Kasimpaša sa po 12 bodova. Bešiktaš je na 4. poziciji sa 11 bodova, dok Fenerbahče zauzima 13. poziciju sa 7 bodova.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši