SARAJEVO TUGA I NEVJERICA: Sanjin Sefić, osuđen na 14,5 godina…

TUGA I NEVJERICA Uplakane porodice nakon presude: Kao da su ih opet pregazili, zar život vrijedi sedam godina zatvora…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Vijesti… srijeda, 26.09.2018… 17: 59…SARAJEVO TUGA I NEVJERICA: Sanjin Sefić, osuđen na 14,5 godina…

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je Sanjin Sefić, koji je optužen za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su poginule Selma Agić i Edita Malkoč, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 14,5 godina. Njegovi pomagači Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić su oslobođeni krivice.

Porodice nastradalih šokirane, ponižene. Razočarani su u Tužilaštvo KS, koje je vodilo slučaj.

Izricanje presude Sanjinu Sefiću i ostalima popraćeno je jecajima, plačem, ali i nevjericom članova porodica i prijatelja stradalih djevojaka Selme Agić i Edite Malkoč. Amir Agić, otac pognule Selme, kazao je kako se osjeća kao da su mu ponovo pregazili kćerku.

Amir Agić, otac rahmetli Selme ističe da je sve vrijeme procesa pričao šta je Tužilaštvo i Sud ove države.

Čitaj još:   SARAJEVO: Sudar na Vracama, mješalica za beton udarila u automobil Verene Cerovine, pjevačica povrijeđena...

“Država nije odradila posao kako treba, zato dajem podršku Memiću i Dragičeviću u njihovim borbama. Znao sam u podsvijesti da nemamo države, ali sam se opet iskreno nadao, jer sam ja ostao tu i bit ću tu i borit ću se i dalje. Idemo dalje i do kraja”, kazao je Agić.

On je dodao da ne vjeruje u institucije i da poručuje političarima da se zapitaju zašto naša omladina ide.


“Žalosno je da mu daju 14,5 godina, a saučesnike da oslobode. Danas mi je kao da smo ih ponovo izgubili”, istakao je Agić.

Enesa Kekić, sestra Edite Malkoč kazala je da „od prvog dana nisam vjerovala u državu, a najradije bi sve ovo zapalila“.

“Tužilaštvo nas je ponizilo. Upitla bih sve da li život u BiH vrijedi sedam godina zatvora. Ko god može neka ide danas, neka ne prenoći u BiH. Poniženi smo do maksimuma. Selmu i Editu nikad nećemo zaboraviti”, kazala je krzo suze Enesa.

Čitaj još:   MILE: Dođi jedini, najbliži, najdraži VUČKO u posjetu, stav Komšića i Džaferovića...

Advokatica porodica Adela Duraković šokirana je oslobađajućom presudom za saučesnike. “Očekivala sam veću kaznu za Sefića. Barem da su pomagači dobili uvjetnu kaznu”, kazala je Duraković.

Advokatica je kazala da je Tužilaštvo od početka neozbiljno prustupilo ovom slučaju. I sud je naveo da je Tužilaštvo navelo blažu kvalifikaciju koju Sud nije mogao mijenjati.

http://iBalkan.net


Komentariši