IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZOVU ME MUSTAFA, TO ME NE VRIJEĐA, POŠTUJEM MUSLIMANE: Ispovjest Vladimira Stojkovića…

Golman Partizana Vladimir Stojković i dalje je aktuelna tema u REGIONU, pa je uslijedilo još jedno gostovanje na televiziji gdje je opširnije pričao o svemu što interesuje fudbalsku javnost… 

BEOGRAD:Regija Sport, Fudbal, Vijesti… srijeda, 26.09.2018… 17: 59… ZOVU ME MUSTAFA, TO ME NE VRIJEĐA, POŠTUJEM MUSLIMANE: Ispovjest Vladimira Stojkovića…

Golman Partizana pojavio se zajedno sa predsjednikom Partizana Miloradom Vučelićem, i u „Novom jutru“ na televiziji Pink još jednom govorio u aktuelnim temama.

Jedno od njih glasilo je „da li je i dalje reprezentativac, jer su čuli da je skinut sa spiska“, na šta je čovjek koji je 84 puta čuvao mrežu državnog tima uzvratio:

„Bio sam do pre 20 dana“.

Ako o nečemu ne bi trebalo da se raspravlja onda je to Stojkovićev odnos prema državnom timu. Iako bi, zbog povika određenog dijela navijača koji ga oslovljavaju „Mustafa“, imao pravo da on bude taj koji će da otkaže poslušnost reprezenatciji.

Braneći za Srbiju, izgubio sam četiri zuba, izgubio sam oca za vreme utakmice, izgubio sam majku dok sam igrao utakmicu za Parizan. Znam koliki sam Srbin i koliko se dajem. Svako ko me nazove ‘Mustafom’ kad vidi kako branim za Srbiju, teško mu je da izgovori ‘Mustafa’, u to sam siguran“. Mene to ne vređa, jer ja poštujem muslimane. Za mene je brat brat, nebitno koje je vere. Naša vera kaže da bi trebalo da poštujemo svakoga, svaku veru“.

O jakim emocijama pod kojima je igrao derbi, govorio je opširno, odgovarajući na pitanje da li je moguće da je bio pod udarom adrenalina.

Čitaj još:   „Sarajevo“ pomelo „Želju“: Husref očitao Amaru lekciju iz savremenog fudbala...(video)

„Znate, školu nisam završio kako bi trebalo, jer sam opsednut nečim što volim, sve sam uložio. Sve sam stavio, trenirao, trenirao, iako mi je majka bila prosvetni radnik, išao na takmičenja iz matematike, fizike. Rekao sam: ‘Ovo je moj život’. Ko se ne bavi fudbalom, sportom, to ne može da razume. Ne daj bože da me neko snimio u 77. minutu večitog derbija. Tih 15 minuta do kraja šta mi je sve prolazilo kroz glavu, kako je Saša Ilić tužan iza gola, pa onaj očigledan penal protiv Švajcarske na Mundijalu… Taman sam se iščupao iz jedne krize, zaboravio Švajcarsku, a onda se desilo ovo“.

Poslije derbija i Vladimirove izjave, strasti su se dodatno razbuktale replikom na istu Mitra Mrkele. Sportski direktor Crvene zvezde rekao je da su „Stojkovićeve izjave zadojene mržnjom i da takvo ponašanje zahtjeva hitno lečenje“.

Čitaj još:   VIC DANA: Na ulicama Zagreba novinari radili anketu s pitanjem kakve su šanse Srbije protiv Brazila… (foto)

 

iBalkan / kurir sport 

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši