IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIČA VAN PAMETI, IVICA I KAFICA: ŠEF DILOMATIJE Srbije imao 90 sastanaka u New Yorku, a ne zna ni beknuti engleski?

IVICA Dačić, kaže da bi mu malo ko povjerovao kada kaže da je od početka zasjedanja Generalne skupštine UN- a imao 90 sastanaka…

NEW YORK : Svijet Vijesti, Zanimljivosti… petak, 28.09.2018… 11: 49… PRIČA VAN PAMETI, IVICA I KAFICA: ŠEF DILOMATIJE Srbije imao 90 sastanaka u New Yorku, a ne zna ni beknuti engleski?

ŠEF DIPLOMATIJE Srbije Ivica Dačić izjavio da će se Srbija žaliti UN zbog prisustva delegacije Kosova u sjedištu UN-a i njenog ponašanja…

On je izjavu dopsiniku jedne beogradske TV kuće iz New Yorka dao upravo na jednom od hodnika u zgradi UN-a na East Riveru, a u kojima su se odvijali razgovori o Kosovu.

Duž tog hodnika su sobe, nalik kabinama, u kojima se na svakih dvadesetak minuta smjenjuju strane delegacije koje razgovaraju o njima važnim temama.

Iz jedne takve „kabine“ izašao je i Dačić, koji kaže da bi mu malo ko povjerovao kada kaže da je od početka zasjedanja Generalne skupštine UN-a imao 90 sastanaka. 

„Evo kako, na svakih 15- 20 minuta imam neki sastanak. Ja sam zbog toga najviše i došao. Uglavnom se bavim sastancima s drugim državama i mislim da je ukupan broj sastanaka do kraja 96, tako je bar planirano“, kaže Dačić.

Čitaj još:   NAJEZDA SLIJEPIH MIŠEVA: Stručnjak otkriva kakve su šanse da nam prenesu koronu... (foto i video)

Kako kaže, s nekima je dovoljno da se pozdravite i pitate kako ste, ima li nešto novo jer se radi o „tradicionalnim prijateljima Srbije“, dok je za neke razgovore potrebno više vremena kako bi se sve objasnilo, pogotovo kada je riječ o Kosovu.

(IBALKAN/B92)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši