IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE HAOS: Prvi na udaru, turski i grčki dio Egeja…

Američka televizija navodi da dolazi moćna i rijetka oluja, nalik uraganu i tajfunu, pogodiće ovog vikenda istočni dio Sredozemlja, javlja Si- En- En…

IZMIR: Regija, Crna Hronika, Vijesti, Zanimljivosti… petak, 28.09.2018… 11: 59… STIŽE HAOS: Prvi na udaru, turski i grčki dio Egeja…

Američka televizija navodi da se radi o hibridnoj oluji koju često nazivaju “Medikejn” (Mediterranean + hurricane, ili na bosanskom “Medigan” – Mediteran + uragan).

DAKLE Navodi se da se, prema istraživanju objavljenom 2011, svega jedan ili dva “Medigana” dese tokom godine i da se ove moćne najčešće javljaju u septembru i oktobru, kada je površina Sredozemnog mora i dalje prilično topla, ali se mogu desiti u bilo koje doba godine.

Područje blizu italijanskog otoka Sicilije “Medigan” je pogodio u novembru 2014. godine.

Najnovija oluja pokrenula je u poslednjih nekoliko dana bujične poplave širom Tunisa i Libije, a sada je preko Mediterana krenula sjeverno ka Evropi.

Čitaj još:   EVO GDJE SU Najbolji hosteli u Evropi...

Navodi se da će ova oluja tokom prolaska preko Sredozemnog mora vijerovatno poprimiti karakteristike uragana, a očekuje se da sutra polako pređe preko grčkog otoka Krit i južnog dijela Grčke i potom ubrza prema zapadnoj Turskoj.

Si- En- En navodi da će područja Grčke i Turske pogoditi velike padavine i veoma jaki udari vijetra.

Navodi se da se, na sreću, “Medigan” neće dugo zadržati nad jugoistočnom Evropom.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši