IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠTA ŽENE Prvo pogledaju na muškarcu, i šta ih najviše ih privlači…

Žene su tokom istraživanja provedenog u Australiji promatrale različita muška tijela i ocjenjivale ih- time su otkrile koji dio tijela im je na muškarcu najprivlačniji…

BEČ: Regija, Recepti, Zanimljivosti… subota, 29.09.2018… 21: 59… : ŠTA ŽENE Prvo pogledaju na muškarcu, i šta ih najviše ih privlači…

Veličina penisa itekako je ženama važna kod donošenja odluke koji im je muškarac privlačan, ali nije na prvom mjestu, tvrde autori istraživanja s Nacionalnog sveučilišta u Australiji – Brian Mautz, Bob Wong, Richard Peters i Michael Jennions.

Koristili su računalnu animaciju kojom su ženama pokazivali muškarce u različitim varijacijama, odnosno, mijenjali su im izgled, veličinu spolovila, visinu, oblik torza itd. Svaka žena u istraživanju pogledala je 53 muška tijela koja su iz računala projicirana na zid u prirodnoj veličini. Svako tijelo ocjenjivale su ocjenom od 1 do 7.

Upravo građa torza pokazala se ženama kao najprivlačnija, to su najprije “skenirale”, a visina i veličina penisa zauzeli su drugo mjesto. Ispostavilo se da favoriziraju muška spolovila malo veća od prosjeka. Neke od njih čak su se pravdale riječima kako veći penis pokazuje da je muškarac zdraviji i snažniji, piše Daily Mail.
 
Ipak, s rezultatima ovog istraživanja mnoge se žene ne bi složile. Za kvalitetnu vezu ipak je najvažniji karakter muškarca, a ne njegove dimenzije.

Žene su na portalu reddit.com iskreno priznale što ih je uzbudilo na muškarcima. Radi se o stvarima koje se dečkima mogu činiti svakodnevnima i nebitnima za tu priču, ali varaju se.

Čitaj još:   ŽESTOKO NEVRIJEME U SLOVENIJI: Vjetar raznio krov gimnazije, odron kamenja oštetio autobus, ima povrijeđenih... (foto, video)

Evo što je ženama neodoljivo:

  • Gledati muškarca kako pomaže staroj ženi prijeći cestu ili pomaže nešto drugo, posebno ako se radi o njegovoj majci. To je tako slatko i pokazuje da je džentlmen.
  • Ako napravi nešto za što sam ja preslaba – podigne nešto teško, otvori mi nešto, popravi… To je kao da mi govori “Ja sam muškarac, brinut ću o tebi jer sam jak i muževan.”.
  • Neodoljivo mi je gledati njegove tetive na rukama dok nešto radi. Naravno, rukavi moraju biti podignuti.
  • Bilo mi je napeto gledati prijatelja koji je u jednoj ruci držao laptop i zato nije mogao otvoriti vrećicu čaja pa ju je rastrgao zubima.
  • Volim gledati kako mu se pomiču mišići na rukama dok diže nešto teško i kako mu proviruje trbuh ispod majice.
  • Obožavam gledati kako muškarac uporno pokušava polizati sladoled na dnu korneta.
  • Dok ga gledam kako sortira rublje dođe mi da mu skinem hlače i iscijedim ga.
  • Gledati kako mazi mačku, posebno ako je moja.
  • Ako sjedi i skida svoju vestu, a slučajno podigne i majicu koja je ispod pa mu proviri trbuh ili leđa.
  • Uzbuđuje me pogled na njegove ruke dok izrađuje nešto, neovisno je li to namještaj ili skulptura, a koristi ih dobro.
  • Ako mi moj muškarac mijenja praznu gume na autu…
Čitaj još:   Nastavljeno suđenje VELJI NEVOLJI- (Veljko Belivuk): Srđan Lalić o načinu upotrebe „Skaj“ aplikacije, saradnji sa crnogorskim kriminalnim klanom... (foto, video)

Autor: Tina Kos,  24sata.hr/ http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši