IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZLATANA Majka bila drvenom kašikom, dok je nije polomija, a onda morao da joj kupi novu…

Jedan od najboljih fudbalera današnjice za koga mnogi tvrde da je apsolutni vladar fudbalske igre Zlatan Ibrahimović danas slavi 37. rođendan!!!

LOS ANGELES: BiH, Sport, Fudbal, Zanimljivosti, Vijesti… četvrtak, 04.10.2018… 21: 49… ZLATANA Majka bila drvenom kašikom, dok je nije polomija, a onda morao da joj kupi novu…

Zlatan Ibrahimović je rođen na današnji dan u Malmu, a odrastao u Rozengardu u predgrađu u radničkoj porodici.

Popularni ZLATAN, “Ibraka-DABRA” je definitvino najskuplji fudbaler u historiji ako se saberu svi tranferi koje je ostvario tokom svoje briljante karijere, a nisu iznosili manje od 150 miliona eura!!!

Kako je opisao u autobiografiji, njegovo djetinjstvo je bilo katastrofalno. Ibrini roditelji došli su u Švedsku 1970. godine u potrazi za boljim životom, a razveli su se kada je imao svega dvije godine…

Otac Šefik, radio je kao čuvar, dok je njegova majka Jurka radila po 14 sati dnevno kao čistačica da bi mogla da izdržava Zlatana, njegovu stariju sestru Sanelu i nekoliko polubrata i sestara…

Jurka je bila vrlo stroga i imala je običaj da tuče Zlatana velikom drvenom kašikom. Jednom ga je udarila toliko jako da se kašila polomila, a onda je natjerala Zlatana da joj kupi novu.

Sve je to uticalo da Zlatan izraste u maloljetnog  nestašnog tinejdžera koji je bacao cigle na automobile i nekada i ponešto i ukrao u lokalnim prodavnicama.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 5. jun 2022. godine

Kada je počeo da trenira za prvi veći fudbalski klub, dok je još bio tinejdžer, ukrao je bicikl svog trenera, nakon čega su reagovale socijane službe koje su Zlatana poslale kod oca…

U svojoj biografiji “Ja sam Zlatan” svaki trenutak proveden sa ocem je detaljno opisao.

Ali ne samo to, već i nevjerovatne izlive bijesa koje su se kobno završavale za njegove saigrače. Jednom prilikom svog vršnjaka je toliko snažno udario da je ovaj završio na pregledu kod doktora. Otac istog dječaka je potom da se Ibrahimović ispiše iz kluba, ali je tadašnji trener juniora ignorisao želje roditelja.

Jednostavno, nije želio da jedan takav talenat propadne i odlučio je da nezgodni temperament Ibrahimovića kanališe u fudbal!!!

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Pobjeda za kotu dva...

Ostalo je historija!!!

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši