IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERDOGAN: Džamija ne smije biti samo prostor…

Erdogan je govorio u Ankari na ceremoniji povodom obilježavanja Sedmice džamija i vjerskih službenika…

ANKARA: Regija, Zanimljivosti, Vijesti… petak, 05.10.2018… 08: 49…ERDOGAN: Džamija ne smije biti samo prostor…

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako je smatrati džamiju samo prostorom gdje će se obaviti molitva i razići, najveće zlo koje joj se može učiniti

Najprije se dotakao posljednjegmterorističkog napada u Batmanu, u kojem su poginula sedmorica turskih vojnika. Erdogan je poručio kako će Turska nastaviti odlučnu borbu protiv terorizma.

Erdogan se u nastavku obraćanja dotakao samog značaja džamija za društvo, te ukazao na pogrešno shvatanje džamije jedino kao molitvenog prostora.

“Smatrati džamiju samo molitvenim prostorom u kojem ćemo obaviti namaz, a potom se razići jedno je od najvećih zala koje se može učiniti džamiji. Zbog toga smatram da naše džamije moraju uvijek biti otvorene. Džamija u kojoj nema radosti i uzbuđenja naše djece i mladih, u kojoj nema iskustva naših starih, te ljubaznosti i vještine naših žena, u mojim očima je prazna”, poručio je Erdogan.

Dodao je i kako se vjerski službenici trebaju sustezati od izraza kojima se neko odbacuje. Erdogan je dodao kako se jezik hutbe i vaza, odnosno vjerskog predavanja treba prilagoditi mlađim populacijama.

Čitaj još:   NAJVIŠE DRŽAVNE POČASTI: Erdogan stigao u Beograd...

Turski predsjednik je na kraju naglasio kako stukture poput FETO-a i ISIS-a imaju mogućnost da se infiltriraju unutar društva, upravo zbog duhovnih praznina koje nisu adekvatno popunjene…

http://iBalkan.net

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA: Erdogan položio svečanu zakletvu, dočekan ružama…

Redzep Tajip Erdogan položio je svečanu zakletvu za mandat prvog Read more

Komentariši