IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRAM I BRUKA SRBIJE: Vjerica Radeta SE IZVUKLA ZBOG GOVORA MRŽNJE…

“Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!”.

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, Vijesti… petak, 05.10.2018… 08: 59… SRAM I BRUKA SRBIJE: Vjerica Radeta SE IZVUKLA ZBOG GOVORA MRŽNJE…

Redovno jesenje zasedanje Skupštine Srbije održava se treći dan bez rasprave o smjeni poslanice SRS Vjerice Radete, a velike su šanse da će tako biti i narednih 87 dana.

Naprednjaci i socijalisti kažu da ima važnijih tema od Radetine smjene, a opozicija poručuje da će insistirati na tome da ona dođe na dnevni red.

Da bi Radeta bila smjenjena zbog sramnog tvita o smrti predsjednice Udruženje “Majke Srebrenice” Hatidže Mehmedović potrebno je da 126 poslanika prvo izglasa tu tačku dnevnog reda i da se o njoj raspravlja, a zatim i da isti broj glasa za njeno razriješenje.

Ove brojke odmah upućuju na najbrojniji poslanički klub Srpske napredne stranke, jer će bez podrške njih 104 Radeta i dalje imati funkciju u Skupštini. Ipak, to za naprednjake nije tema. Prije dvije nedelje šef njihovog poslaničkog kluba Aleksandar Martinović, upitan kakav je stav SNS o smjeni, pričao je o uspjesima posjete Kini predsjednika Aleksandra Vučića?! I juče je diplomatski promjenio temu.

Čitaj još:   ČEDO Jovanović: "Vjerice, napusti skupštinsku klupu"...

– Veoma mi je žao što nema pravde za srpske žrtve u Podrinju koje su ubile snage Nasera Orića 1992-93. godine – odgovorio je Martinović na naše pitanje o smjeni Radete.

Skandalozan tvit osudili su predsjednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, ali i predsjednica Skupštine i funkcionerka SNS Maja Gojković. Inicijativu o Radetinoj smjeni podnijela je Demokratska stranka, uz podršku 60 poslanika i poslanica. Kada bi je podržali naprednjaci, glasovi Socijalističke partije Srbije ne bi bili potrebni. Međutim, imajući u vidu da je Radeta tvitom pogazila sva ona načela za koja se parlament zalaže, očekivano bi bilo da i oni budu za smjenu. Ali šef poslaničke grupe Đorđe Milićević kaže za “Blic” da sada ima bitnijih stvari za raspravljanje.

– Smatramo da ima daleko značajnijih i važnijih poslova kojima se trenutno bavimo – poručio nam je Milićević.

izvor agencije

Čitaj još:   UTICAJ NA TREBINAMA PAŽLJIIVO GRADIO: Kako je Velja NEVOLJA regrutovao svoje"vojnike"... (foto)
SRAMNA PORUKA IZ BEOGRADA: Vjerica Radeta, ”moralno dno”,slavi smrt Hatidže Mehmedović…

PRVO JE Zastupnica Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u Skupštini Read more

ČEDO Jovanović: “Vjerice, napusti skupštinsku klupu”…

Predsjednik LDP Čedomir Jovanović je ocjenio da je Radeta anticivilizacijskim Read more

Komentariši