Vućić “zamolio” Dodika da ga “zamoli” da ne dolazi u Istočno Sarajevo!!!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vučićevo otkazivanje dolaska u u Istočno Sarajevo, vjeruje se, ozbiljan je udarac predizbornoj kampanji Milorada Dodika, koji je za njen kraj ostavio pravu marketinšku poslasticu –  najdražeg i najslađeg gosta iz Srbije…

BANJA LUKA, BEOGRAD:Putovanja, Srbija, Zanimljivosti, Vijesti… petak, 05.10.2018… 16: 59… Vućić “zamolio” Dodika da ga “zamoli” da ne dolazi u Istočno Sarajevo!!!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neće danas, kako je nedjeljama bilo najavljivano, prisustvovati otvaranju bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu. Vučića je od dolaska na ovaj predizborno-građevinski događaj odustao nakon pisma u kojem ga je njegov domaćin Milorad Dodik zamolio da “posjetu odgodi za poslije predstojećih izbora”.

Dodik navodi kako odvraćanjem Vučića da posjeti Istočno Sarajevo želi predsjednika Srbije zaštititi od “napada svih onih koji ne žele bolju budućnost za srpski narod”. To je otprilike kao i u onom starom filmu, kad glavni glumac kaže glavnoj glumici da “toliko te volim da ne mogu dopustiti da budeš  sa mnom”.

Čitaj još:   EKSKLUZIVNO: Milo Đukanoviću, poslao Vučiću direktno upozorenje ... (foto)

Suočen sa nepobitnim dokazima o petokolonaškom, nedopuštenom djelovanju njegovog obavještajno-sigurnosnog aparata i njegove umiješanosti u izbore u BiH, Vučić je pristao povući svoje obavještajce u Srbiju, ali i odustati od svoga najavljenog dolaska u Istočno Sarajevo. S tim je prekjučer Vučić upoznao Milorada Dodika, koji se nenajavljeno i bez (naoko) ozbiljnijeg povoda obreo u Beograda.

Tokom tog susreta, Vučić je dogovorio koliko-toliko “izlaznu strategiju” iz neugodne situacije u kojoj se ponovo našao i zbog koje je bio pritisnut od najviših predstavnika međunarodne zajednice. Tako je, da bi izbjegao poniženje i priznao da nije odustao svojom voljom , nego pod pritiskom, Vučić od Dodika zatražio da ga “zamoli” da odustane od puta u Bosnu i Hervcegovinu kako “ne bi bio žrtva napada svih onih koji ne žele dobro za srpski narod”.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 1. oktobar 2019. godine

Aleksandar Vučić je prošle nedjelje obećao da će odmah nakon izbora u BiH upoznati javnost sa “frapantnim pritiscima pojedinih zapadnih sila na birače u Republici Srpskoj”. Očito da su ga “zapadne sile” preduhitrile i suočile ga sa činjenicama i dokazima da je Srbija i on osobno “najfrapantnije”, i najnedopustivije umiješan u izbore u susjednoj državi!!!

(iBalkan.net SB)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *