IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SAOPŠTENJE MSP KOSOVA, KOGA JE SRBIJA UHAPSILA: Priština traži da se pusti?

PRIŠTINA: Ministarstvo poručuje i da bi vlasti u Beogradu trebalo da se bave srpskim državljanima koji su učestvovali u ratnim zločinima, prije nego što se bave građanima Kosova i konstatuje “što nisu uspjeli da urade”…

PRIŠTINA: Kosovo, Srbija, Vijesti, Zanimljivosti… subota, 06.10.2018… 22: 59…SAOPŠTENJE MSP KOSOVA, KOGA JE SRBIJA UHAPSILA: Priština traži da se pusti?

Ministarstvo vanjskih poslova Kosova pozvalo Srbiju da “hitno oslobodi državljanina Kosova” koji je priveden po nalogu Specijalnog tužilaštva za ratne zločine.
 
U saopštenju MSP- a Kosova se ističe da je Kosovo zvanično dobilo informacije da je jedna osoba, čiji se identitet u saopštenju ne spominje, zadržana i da je po nalogu Specijalnog tužilaštva osumnjičena za izvršenje ratnih zločina.
 
“MSP ocjenjuje da ponašanje srpskih vlasti u odnosu na građane Republike Kosovo ostaje slično politikama (Slobodana) Miloševića i takvo dijelovanje smatra kao ‘lov na viještice’ prema našim građanima”, navodi se u saopštenju.
Ministarstvo poručuje i da bi vlasti u Beogradu trebalo da se bave srpskim državljanima koji su učestvovali u ratnim zločinima, prije nego što se bave građanima Kosova i konstatuje “što nisu uspijeli da urade”.
 
“To je najbolji dokaz da u Srbiji nema ni jednog znaka žaljenja, pokajanja niti izvinjenja prema građanima Republike Kosovo, kao što ga nije bilo ni prema građanima drugih zemalja u regionu”, kaže se u saopštenju…
 
MSP Kosova poziva “sijevernog susjeda” da hitno zaustavi maltretiranje i sistematske gaženje ljudskih prava građana Kosova i istovremeno poziva EU, zemlje velike petorke i međunarodnu zajednicu da upozore “susjednu državu” zbog takvih ponašanja i zahtjevaju hitno oslobađanje državljanina Kosova…
(Espreso.rs) / http://iBalkan.net
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši