IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČEDO JOVANOVIĆ O PROTESTIMA: “Nije to bio nikakav DRŽAVNI UDAR, ubice su vidjele desetine hiljada očeva…

ČEDO rekao da jučerašnji skup u Banjaluci nije bio nikakav “državni udar”, kako su to danima najavljivali tabloidi, već temelj drugačije Republike Srpske…

BANJA LUKA: BiH,Vijesti,Crna Hronika, Vijesti… nedelja, 07.10.2018… 17: 29…  ČEDO JOVANOVIĆ O PROTESTIMA: “Nije to bio nikakav DRŽAVNI UDAR, ubice su vidjele desetine hiljada očeva…

Predsjednik Liberalno- demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović ocijenio je da su protesti u Banjaluci zbog ubistva Davida Dragičevića temelj drugačije Republike Srpske, one, koja je, prema njegovim riječima, poštena i pravedna.

On je rekao da jučerašnji skup u Banjaluci nije bio nikakav “državni udar”, kako su to danima najavljivali tabloidi, već temelj drugačije Republike Srpske.

“I zbog Davida i svih ubijenih naših Davida, njihovih očeva, bez obzira kako se zovu, zbog njihovih borbi za istinu i pravdu – podržavam ih. Ponosan sam na moj narod koji je jučer u Banjaluci pokazao svoje pravo lice. Jučer su ubice vidjele desetine hiljada i očeva, i majki, i sestara i sinova, Srba, Hrvata i Bošnjaka koji sanjaju da žive. Zajedno ćemo taj san ostvariti, svako svojom borbom”, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Blizu 40.000 ljudi okupilo se sinoć na Trgu Krajine u Banjaluci na posljednjem velikom skupu “Pravda za Davida”, na kojem je otac ubijenog 21- godišnjeg Davida Dragičevića rekao da su njegovog sina “ubili pripadnici Interventne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske”.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 19. avgust. 2019.

Početak skupa kasnio je skoro dva sata, jer je policija blokirala prilaze Banjaluci i zaustavljala automobile i vozila koja su se uputila ka tom gradu, a mnogi su vraćeni u mjesta iz kojih su krenuli.

Okupljanja građana na Trgu Krajine traju neprekidno od 26. marta ove godine, a od 20. septembra otac ubijenog mladića danonoćno boravi na trgu.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo tijelo nađeno je 24. marta na ušću rječice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel.

http://iBalkan.net

Komentariši