BiH

ČEDO JOVANOVIĆ O PROTESTIMA: “Nije to bio nikakav DRŽAVNI UDAR, ubice su vidjele desetine hiljada očeva…

ČEDO rekao da jučerašnji skup u Banjaluci nije bio nikakav “državni udar”, kako su to danima najavljivali tabloidi, već temelj drugačije Republike Srpske…

BANJA LUKA: BiH,Vijesti,Crna Hronika, Vijesti… nedelja, 07.10.2018… 17: 29…  ČEDO JOVANOVIĆ O PROTESTIMA: “Nije to bio nikakav DRŽAVNI UDAR, ubice su vidjele desetine hiljada očeva…

Predsjednik Liberalno- demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović ocijenio je da su protesti u Banjaluci zbog ubistva Davida Dragičevića temelj drugačije Republike Srpske, one, koja je, prema njegovim riječima, poštena i pravedna.

On je rekao da jučerašnji skup u Banjaluci nije bio nikakav “državni udar”, kako su to danima najavljivali tabloidi, već temelj drugačije Republike Srpske.

“I zbog Davida i svih ubijenih naših Davida, njihovih očeva, bez obzira kako se zovu, zbog njihovih borbi za istinu i pravdu – podržavam ih. Ponosan sam na moj narod koji je jučer u Banjaluci pokazao svoje pravo lice. Jučer su ubice vidjele desetine hiljada i očeva, i majki, i sestara i sinova, Srba, Hrvata i Bošnjaka koji sanjaju da žive. Zajedno ćemo taj san ostvariti, svako svojom borbom”, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Blizu 40.000 ljudi okupilo se sinoć na Trgu Krajine u Banjaluci na posljednjem velikom skupu “Pravda za Davida”, na kojem je otac ubijenog 21- godišnjeg Davida Dragičevića rekao da su njegovog sina “ubili pripadnici Interventne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske”.

Početak skupa kasnio je skoro dva sata, jer je policija blokirala prilaze Banjaluci i zaustavljala automobile i vozila koja su se uputila ka tom gradu, a mnogi su vraćeni u mjesta iz kojih su krenuli.

Okupljanja građana na Trgu Krajine traju neprekidno od 26. marta ove godine, a od 20. septembra otac ubijenog mladića danonoćno boravi na trgu.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo tijelo nađeno je 24. marta na ušću rječice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel.

http://iBalkan.net

admin

Recent Posts

ISKORISTITE SLOBODAN DAN: Nedelja je stvorena za uživanje na otvorenom, danas i do 26 stepena C, prognoza vrijema do iduće srijede je… (foto)

Biometeorološke prilike dodatno će se popraviti u odnosu na prvi dan vikenda, ponajviše zbog dodatne…

20 minuta ago

VELIKA TRAGEDIJA: Preminuo NBA košarkaš, suigarač BOJANA Bogdanovića- imao je samo 33 godine… (foto, video)

Strašne vijesti iz SAD... LOS ANGELES: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 05, 05. 2024… 0:…

8 sati ago

DPS: Da li je skandalozna izjava DRAGOSLAVA Šćekića, zvanični stav Vlade Crne Gore? (foto)

Javnost je danas još jednom imala priliku da se uvjeri u kom pravcu ide zvanična…

9 sati ago

NEBOJŠA Redžić: Mozak pod mantijom… (foto)

Crna Gora je danas stado praznoglavog puka, skupina konzumenata praznovjerja popa Gojka, zatucana violentna gomila…

10 sati ago

Dnevni horoskop za 6. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan u…

11 sati ago

This website uses cookies.