INCIDENTI NA IZBORIMA: Muškarac pred posmatračima SKINUO GAĆE…

Pomatrači i članovi biračkog odbora pozvali su policiju da identifikuje muškarca. Nakon što je odbio legitimaciju, uhapsila ga je interventa policija…

SARAJEVO: BiH, Vijesti… nedelja, 07.10.2018… 18: 39… INCIDENTI NA IZBORIMA: Muškarac pred posmatračima SKINUO GAĆE…

U prijepodnevnim satima na izbornom mjestu u Desetoj osnovnoj školi u Mostaru došlo je do incidenta, tako što je muškarac pomatračima prigovarao i vrijeđao ih, te potom skinuo hlače.

Pomatrači i članovi biračkog odbora pozvali su policiju da identifikuje muškarca. Nakon što je odbio legitimaciju, uhapsila ga je interventa policija.

Na biračkom mjestu 091 Ostojićevo kod Bijeljine prekinuto je glasanje. Kako je potvrdio predsjednik GIK Bijeljina Žiko Krunić do incidenta je došlo zbog verbalnog sukoba članova biračkog odbora i posmatrača.

Glasanje na ovom biračkom mjestu biće produženo za onoliko koliko je bila pauza.

Stanje bezbjednosti na glasačkim mjestima, kao i na području cijele Republike Srpske je povoljno i bez većih narušavanja javnog reda i mira, a do sada su zabilježena dva incidenta, saopšteno je iz MUP RS.

Čitaj još:   VRIJEME: ZIMA POKAZALA ZUBE NA KRATKO, ALI NE I ZADUGO…

Incident je zabilježen oko 7.55 časova na području Policijske uprave Banjaluka, na biračkom mjestu u naselju Šargovac, kada se M.M. pojavio u vidno alkoholisanom stanju i svojim ponašanjem narušavao javni red i mir.

Policijski službenici su na poziv predsjednika biračkog odbora izašli na lice mjesta i lice M.M. lišili slobode.

Ovo lice je odbilo alkotestiranje, a policijski službenici preduzimaju mjere i radnje u skladu sa svojim nadležnostima.

Drugi incident je registrovan oko 8.20 časova na području Policijske uprave Istočno Sarajevo na biračkom mjestu u Mladicama, opština Istočna Ilidža, kada su članovi biračkih odbora uočili kod dvije starije osobe N.F. i D.F. stare glasačke listiće koje su namjeravali da ubace u glasačke kutije.

Čitaj još:   DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA...

– Članovi biračkih odbora blagovremeno su reagovali i kod njih pronašli važeće listiće nakon čega su obavijestili pripadnike MUP-a koji preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti – navedeno je u saopštenju.

Biračko mjesto u Mladicama bilo je zatvoreno oko 20 minuta, za koliko će biti i produžen rad ovog biračkog mjesta.


Komentariši