HRVATSKI MEDIJI O BIH: Željka Komšića,”poslednji ekser u kovčeg BiH”…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Hrvati u Federaciji BiH ponovo su hrišćanska brana pred “primitivnim neoosmanskim nastojanjima Bošnjaka”, a izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH “poslednji je ekser u kovčeg BiH”, prenose hrvatski portali…

ZAGREB: Hrvatska, Zanimljivosti, Vijesti… srijeda, 10.10.2018… 11: 59… HRVATSKI MEDIJI O BIH: Željka Komšića,”poslednji ekser u kovčeg BiH”…

Portal Direktno ocJenjuje da će Komšić svojim ponašanjem i huškanjem protiv Hrvata i Srba samo dati podsticaj nacionalističkim vIJetrovima kod svih naroda u BiH.

Politički analitičar Nino Raspudić smatra da je nametnuti izbor Komšića “poslednji ekser” u posmrtni kovčeg BiH.

On poručuje HDZ BiH da ne treba da ulazi ponovo u vlast i time pruži legitimitet tom “nakaradnom sistemu”, te strahuje da će biti nastavljen proces iseljavanje Hrvata iz BiH.

Čitaj još:   PRIŠTINA: Krenula gradnja Centralne džamije na Kosovu ... (foto + video)

Raspudić se obrušio na ponašanje premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, koji je situaciju opisao kao “nepovoljnu za Hrvate u BiH”.

“Plenkovićeva izjava je bijedna i sramotna. Hrvatska je garant Dejtonskog sporazmna i trebalo je da reaguje kad su njegova načela kršena… Najmanje što bi mogla učiniti je da proglasi Komšića nepoželjnom osobom”, navodi Raspudić.

On je Plenkovićevo ponašanje uporedio sa prolaznikom “koji vidi kako mu tuku mlađeg brata do krvi, ali samo kaže da se `sa tim ne slaže` i prođe”…

Neki desni portali, poput portala Direktno, pitaju: “Da li postoji jadniji primer izborne manipulacije u svijetu od ove bošnjačke?”, te “Imaju li oni koji su ovako glasali imalo stida?”.

Hrvoje Zekanović, zastupnik HRAST, moćnog i uticajnog konzervativnog udruženja u Hrvatskoj, smatra da je Željko Komšić “beskarakteran”, te da se to vidi i po Komšićevoj izjavi da “može biti predstavnik Hrvata, iako oni za njega nisu glasali”.

Čitaj još:   HARADINAJ, IMA PODRŠKU ZAPADA: Takse protiv Beograda, najnormalnija stvar, reciprocitet je drugi korak...

Јedan broj portala naziva Komšića “trojanskim konjem Bakira Izetbegovića i islamskih fundamentalista”.

Svi mediji, i desni i liberalniji, ne propuštaju priliku da navedu kako Komšić ni u jednoj hrvatskoj opštini nije dobio izbore i po broju glasova višestruko zaostaje za Draganom Čovićem…

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *