IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PUNE TRIBINE ZA INSPIRACIJU I POBJEDE

Novopazarski Rukometni klub dosanjao je svoj san i nakon fenomenalno odigrane prošle sezone u Super B ligi, bez ijedne izgubljene utakmice, uspio da se domogne rukometne elite naše zemlje u pedeset godina dugoj tradiciji rukometne igre u Novom Pazaru. Mnogo je sjajnih generacija, a analitičari su izračunali da ih je bilo čak sedam, koje su bile na pragu najjačeg klupskog rukometnog takmičenja.Imali smo kvalitet ali je infrastruktura bila neprimjerena kvalitetu naših rukometaša a čak se i nama, a bilo nas je na hiljade koji smo pratili utakmice rukometaša na starom terenu pored gradskog bazena, dizala kosa na glavi od erata i vratolomija koje su izvodili naši plavi od Faćeta , Ćora, Jara, Mekića i tako redom na onom betonu. Nekako su bili nesalomivi i bili su miljenici grada.


Pred nama je jedna nova, sjajna generacija. Rukometaši koji su u subotnjem duelu protiv Partizana pokazali da su odličan tim i da je ovoj ekipi falio strateg. Trener koji zna i da zaigra taktički kad treba ali i da stimuliše i pogura svoje igrače u pravom trenutku kada osjeti da „padaju“ u igri. Izbor je pao na Nedeljka Neleta Matića. Dakle Nedeljko za Nedeljka.Matić je u Novi Pazar doša iz Izraela.Naime tamo je sa Makabijem iz Tel Aviva osvojio titulu šampiona. A onda, ta čudna sorta, ti Jevreji, nisu htjeli da produže ugovor.Kao i u svemu učinilo im se da mogu sami. Ali kao i obično uz pomoć Amerikanaca.I nekako poslije tog saznanja nekako mi je još draže što je Matić baš došao u Novi Pazar.

U svojoj trenerskoj karijeri predvodio je sa klupe beogradski PKB, Metaloplastiku iz Šapca koju je bio preuzeo u trenutku kad je ova bila, zamislite, su opasnoj zoni za ispadanje iz Super lige ( Matić je spasio i u plej autu sa Metaloplastikom ostvario 9 pobjeda na deset utakmica i prvenstvo završio na sedmom mjestu), izraelske timove Makabi Kirjat Mockin i Makabi iz Tel Aviva ( da li imaju neko drugo ime za ekipu osim ovo Makabi aman), kao i reprezentaciju Libije.Nakon sezone sa Makabijem iz Tel Aviva bio je proglašen za trenera godine kao i godinu dana prije kada se sa slabašnim Mockinom vinuo sa dna do četvrtog mjesta na tabeli, igrao fajnal for Kupa i po prvi put u istoriji kluba igrao u evrokupu.

Čitaj još:   SVE GORI, DRUŠTVENE MREŽE SE USIJALE: Navijači bijesni na košarkaše, za sve kriv JEDAN ČOVJEK! (foto)

Dakle radi se o vrsnom stručnjaku a njegov rukopis, iako se sve desilo u kratkom vremenskom intervalu, znajući realno da nigdje ne postoje takvi čarobnjaci, bio je prepoznatljiv već na utakmici sa Partizanom u Beogradu, utakmici u kojoj je Novi Pazar došao do svojih prvih, istorijskih superligaških bodova.
Prije izvjesnog vremena Matić je postao i master kouč jer bez tog zvanja neće moći da se vodi ekipa u evropskom takmičenju.Ako negdje izmedju redova pročitamo, ovo može značiti mnogo za trenerske ambicije Matića na klupi rukometnog kluba Novi Pazar. Vidjećemo da li će Novi Pazar i njegov odlični rukometni tim biti prava podloga da Matić primjeni ono što je bila centralna tema njegovog masters rada.

Šta je to bilo, a radi se o specifičnom načinu igranja odbrane, neću vam reći.Možda ćemo to imati prilike da vidimo u igri Novog Pazara već od nekih utakmica sredine prvog dijela sezone u Super ligi Srbije.
Ove nedjelje od 20 časova u dvorani Pendik Rukometaši Novog Pazara igraju protiv ekipe koja finansijski stoji najbolje od svih ekipa u zemlji u ovom trenutku, imaju velike ambicije i tradiciju jer se u Kikindi oduvijek igrao kvalitetan i jak, pravi muški rukomet.Medjutim, ekipa Novog Pazara ima jedan veći kapital-tim koji ima hemiju, igrači su kao musketari svi za jednog jedan za sve,znaju da ih čekaju pune tribine Pendika ,za razliku od terena po ovoj našoj zemlji gdje kad se broj zaustavi na 200 gledalaca svi kažu „nikad nije bilo toliko publike“, da ih očekuje frenetična podrška, da će doboš „ubijati“ ritmom a da će se glasovi stopiti u jedan u ono „Novi Pazar“, naši rukometaši znaju da će ostaviti srce na terenu, da će se boriti do poslednje kapi znoja časno i za plavi tim kao lavovi i da jedino tako možemo istinski slaviti ako pobjede ali da će imati naš respekt i srce čak i ako izgube.

– U nedjelju nam trebate svi.Ulaz je besplatan.Želimo da budete uz nas i da zajedno ispisujemo najljepše stranice novopazarskog rukometa i sporta uopšte.Podigli smo klub prije tri sezone , kad je već bio na samrti i pred gašenjem, i poput Feniksa uspjeli da velikim zalaganjem ali prije svega ljubavlju za rukomet i ne želeći da dopustimo da se tim činom učini besmislenim i potre sve ono što su generacije i generacije rukometaša uradile dobroga za ovaj sport podigli ga i vratili na veliku sportsku scenu i u Super ligu ostvarujući san dug pedeset godina. Sad ste nam potrebni da budemo kao jedan.

Čitaj još:   NOVOM PAZARU SET U BİJELOM POLJU– revanš u “Pendiku” naredne srijede

Rukomet je čvrst, muški sport, sa mnogo duela, igre jedan na jedan, atraktivan i brz sa mnogo pogodaka i preokreta.Mi imamo tim koji može da se nosi sa svakom ekipom i sa Crvenom Zvezdom, Željezničarom, Partizanom, Metaloplastikom i svim ostalim.Dodjite da zajedno pokažemo da je rukometni san postao naša stvarnost- poručio je ljubiteljima rukometa u Novom Pazaru Husein Memić, čovjek koji u poslednjih nekoliko godina stoji na čelu kluba ljudski i praktično, i čovjek koji je zajedno sa još dvadesetak sugradjana sprečio katastrofu većih razmjera prilikom nedavnog požara u zgradi Bor.Husein Memić je najavio da će zajedno sa svojim upravnim odborom, stručnim štabom i igračima posjetiti porodice koje su bile ugrožene požarom u zgradi Bor i da će im odnijeti prigodne poklone.
Grad i rukometni klub, posebno, su ponosni što jedan ovakav humanista i čovjek predvodi klub.I zbog toga svi treba da smo u nedjelju od 20 časova u Pendiku da damo krila navijačima i da ih nosimo do druge superligaške pobjede.
Idemo plavi!

Piše:Fehim Karišik- Foto: Senad Senko Župljanin

http://www.ibalkan.net

BUDUĆNOST NASTAVE

Promocija knjige „Futurološki pristup nastavi“ dr Filduze Prušević-Sadović  Onog trenutka Read more

CEV Kup-Novi Pazar protiv Jedinstva iz Bijelog Polja

U sedištu CEV u Luksemburgu danas je obavljen žreb za Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši