IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PAO PARTIZAN

Teže nego što je iko očekivao, odbojkaši Novog Pazara, dvostruki pobjednici i aktuelni vlasnici Kupa Srbije, savladali su, rezultatom 3:2 u setovima ekipu povratnika u Super ligu, beogradskog Partizana, u osmini finala odbojkaškog Kupa Srbije.Tako su i odbojkaši, jednako kao i Rukometaši Novog Pazara koji su prije četiri dana, u trećem kolu Super lige Srbije za rukometaše, u Beogradu savladali devetostrukog prvaka države Partizana sa 26:24, uspjeli da slave u meču sa svojim crno bijelim takmacima.

No, ništa nije navodilo na takav rasplet dogadjaja.Novi Pazar je pred ovaj meč bio favorit kao branilac titule i nedavni osvajač duple krune u Super kupu upravo protiv aktuelnog prvaka Vojvodine koja je u Pendiku obrala zelen bostan.Ipak, Hamza Zatrić strateg domaćeg tima i što ne reći najtrofejniji novopazarski trener svih vremena u samo dvije godine bavljenja trenerskim poslom, morao je biti oprezan pred ovu utakmicu.Iako povratnik u Super ligu, Partizan je uspio da očerupa „lale“ i rezultatom 3:0 u setovima slavi u novosadskom Spensu.Zašto je tako bilo imali smo prilike da se uvjerimo u novopazarskih pet setova osmine finala Kupa.

Dugo jedna erkipa nije odigrala tako maestralnu odbranu, sa toliko srca i borbenosti, sa toliko spretnosti da je bilo fascinantno gledati crno bijele kako lete po parketu u želji da zaštite svoj dio igrališta,To zna da djeluje deprimirajuće na protivnika i to je i najveći razlog što su u pojedinim dijelovima igre novopazarski odbojkaši prosto padali u tempu i snazi ne nalazeći rješenja za odbranu u kojoj se „gine „ za svaku loptu.Nekoliko puta su i igrači i navijači Novog Pazara već slavili neki poen a Partizanovci su nekako uspijevali da uhvate te lopte i vrate ih u igru.I sigurno je da se Partizan vraća u velikom stilu, sa odličnim i mladim timom, spremnim na podvige ove sezone i budu li igrali ovako, kao večeras u Novom Pazaru, sigurno je da će biti u prve četiri ekipe na kraju prvenstva.

Znači, da bi jedan meč bio izvanredan, kakav je bio duel sa Partizanom, potrebna su dva velika i kvalitetna tima.Bez Polomca Novi Pazar je djelovao manje ubojit ali je fascinantno na mreži igrao Benjamin Daca koji je neprestano postavljao blokove zidajući onu kinesku gradjevinu za napad crno bijelih.

Čitaj još:   SARAJEVU PRIJETI ITALIJANSKI SCENARIO: Poruka pacijenta na kiseoniku ledi krv u žilama... (uznemiravajući video)

Krenulo je lagano za domaće, klik –klak, i već je bilo 25:17 za Novi Pazar i vodstvo od 1:0.Da će biti više nego neizvjesno pokazao je drugi set u kojem je Partizan pronašao svoju igru kojom su izmedju ostalog i slomili Vojvodinu u sred srijede Novog Sada.Zaigrali odlično, dajući 200 odsto sebe i poslije dosta obrta, izjednačenja, u finišu bili koncentrisaniji i sa 25:21 set rješili u svoju korist za izjednačenje u meču.

A da će biti potpuno neizvjesno do kraja vidjelo se i po trećem setu. Fantastična odbojka, borba za svaki poen, za svaki dio terena, za blok, servis.Ponovo mnogo preokreta.Imali su u završnici odbojkaši Novog Pazara nekoliko puta set loptu ali su „grobari“ uspijevali da ustanu, da se odbrane i vrate u igru i donesu nove neizvjesnosti. Ipak set za Hičkoka ili barem za nekog sličnog majstora horora pripao je Novom Pazaru rezultatom 30:28

Da vam ne pričam sada o vatri i strasti za svoj klub sa tribina, o glasovima, o podršci, o navijanju, o iskrama srca koje domaći navijači odašiljaju svojim igračima, o toj magiji koja se zove navijanje i koja nosi, koja brani i neda, i koja dovodi do trijumfa.Mislim, biti dio toga, samo prisustvovati toj magiji i atmosferi koju u hramu „malih“ sportova Pendiku , koji su odavno veliki u Pazaru,prave navijači Novog Pazara, predstavlja ponos i zadovoljstvo, čast jer prisustvujete dogadjaju kojem oni daju sjaj i veličinu.

Medjutim, u četvrtom setu, odbojkaši Partizana kao da su nekako tom svojom borbenošću i čini se namjerom da ne dopuste da lopta, upućena sa protivničlke strane, završi na njihovom dijelu terena slomila volju domaćih odbojkaša.Partizan lako dolazi sa 25:18 do izjednačenja u meču na 2:2.

Taj brek. Pomalo smo se i bili navikli jedno vrijeme na ovaj riskantni ulazak u završnicu meča jer su u poslednje dvije sezone, a pogotovu prva trenerska Hamze Zatrića, bile karakteristične po takvih ishodima utakmica i u kojima su odbojkaši Novog Pazara odigrali i dobili mnogo mečeva baš kada se zavrtio rulet zvani taj brek.

Nošeni fenomenalnim navijanjem sa tribina na kojima je bilo oko osam stotina navijača, svjesni da brane trofej, da su kvalitetniji tim, da moraju konsolidovatu svoje redove i zablistati u pravom trenutku, odbojkaši Novog Pazara su se trgli iz sivila četvrtog seta, zaigrali u svom stilu, snažnije i odlučnije i napokon rulet set zaustavili na 15:12 za konačnih i četvrtfinala Kupa vrijednih 3:2 u setovima.

Čitaj još:   ZAŠTO MI NIKO NIJE REKAO DA JE NOVI PAZAR TAKO DIVAN

U domaćem timu Aleksandar Blagojević je došao do kvote današnje temperature u Novom Pazaru 24, slijedi nevjerovatni večeras Daca sa 14 poena i Milutinović koji je odigrao odličnu partiju i zabilježio 10 poena i da ne zaboravimo libera domaćih Elvira Zukovića koji je imao 56 prijema servisa.
Kod gostiju hladnokrvni Ćuk je uknjižio 25 poena a Žugić 11 uz 36 prijema servisa.

Već u subotu, u okviru redovnog kola Super lige Srbije odbojkaši Novog Pazara na svom parketu dočekuju ekipu Spartaka iz Subotice koji je u fenomenalnoj formi.Dakle, pred nama je još jedna kvalitetna odbojkaška predstava.

Piše:Fehim Karišik- Foto: Senad Senko Župljanin

 

http://www.ibalkan.net/

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Komentariši