Protesti protiv vladine politike i aktuelnog predsjednika Emmanuela Macrona…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Protesti su održani u organizaciji najvećeg francuskog sindikata, Generalne konferederacije rada (CGT) i udruženja Solidairesa i Force ouvrieresa…

PARIZ: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Vijesti…četvrtak…11.2018… 05: 59…Protesti protiv vladine politike i aktuelnog predsjednika Emmanuela Macrona…

Na protestima i skupovima je učestvovalo na hiljade građana, uključujući radnike, državne službenike, učenike, studente i penzionere.

Grupa demonstranata u Parizu je u jednom momentu bacala kamenice i oštre predmete na pripadnike snaga sigurnosti. Policija je na napade uzvratila upotrebom suzavaca i palica, prilikom čega su povrijeđene dvije osobe, a privedene četiri.

Prema navodima policije, na protestima u Parizu učestvovalo je oko 11.500 osoba, a prema riječima organizatorima oko 50.000 osoba.

U okviru protesta u kampusu Tolbiac pariškog Sorbonne univerziteta oko 20 studenata je u jutarnjim satima blokiralo ulaze u univerzitet. Slični protesti su održani i u gradovima Rennes, Lyon i Montpellier.

Čitaj još:   POJAVIO SE Dokument francuskih demonstranata, ovo su njihovi ZAHTJEVI...

Philippe Martinez, generalni sekretar CGT-a, kritikovao je reforme koje provodi aktuelna vlada, tvrdeći da predsjednik Macron ne poznaje dovoljno poslovni svijet.

Podsjetimo, u Francuskoj su u posljednje vrijeme održani brojni protesti protiv vladine politike i odluka koje donosi. Na protestima i štrajkovima u maju i junu učestvovali su milioni ljudi.

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši