IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAGREB: Poslije izraelskih aviona i američkih helikoptera, stigla i dva “blekhoka” od 50 miliona dolara…

HRVATSKA SE NAORUŽAVA: Vlada Sjedinjenih Američkih Država odobrila je donaciju dva helikoptera “blekhok” Republici Hrvatskoj…

ZAGREB: Hrvatska,Ekonomija, Zanimljivosti, Vijesti…subota…13.10.2018… 12: 59… ZAGREB: Poslije izraelskih aviona i američkih helikoptera, stigla i dva “blekhoka” od 50 miliona dolara…

Donacija uključuje dva nova helikoptera s opremom i rezervnim delovima u vrednosti od oko 50 miliona američkih dolara. Reč je o potpuno novim helikopterima koji bi u Hrvatsku trebali stići 2020. godine, prenosi Jutarnji list.

Dva američka helikoptera serije M u četvrtak su sletela u Zagreb kako bi se u petak domaćoj javnosti prezentiralo o kakvim je helikopterima reč.

“Blekhok UH-60M” najnovija je verzija ovog helikoptera, opremljenog najmodernijim komunikacionimm, navigacionim i senzorskim sistemima.

Odlukom američke Vlade o donaciji prva dva helikoptera UH-60M zaspočela je dugo najavljivana zamena ruske tehnologije zapadnom. U ovom trenutku Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo koristi ruske transportne helikoptere MI8, MI8- MTV1 te MI 171SH.

Čitaj još:   Zagreb, Split, Vukovar: HDZ i SDP potučeni do nogu... (foto i video)

Jedino bi se bili zadržani transportni helikopteri Mi171Sh koji su u ovom trenutku na generalnom remontu kako bi mogli da se koriste sledećih 10 godina…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

ZAGREB Kolinda Grabar- Kitarović u trodnevnoj službenu posjetu Albaniji…

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović započela je trodnevnu službenu posjetu Read more

Čitaj još:   KO PUTUJE U HRVATSKU, MORA DA ZNA OVO! Kažnjen sa 540 eura zbog šest kutija cigareta- EVO šta tačno možete da prenesete u Šengen zonu... (foto, video)

Komentariši