DODIK NASTAVLJA S PROVOKACIJAMA-OPET O SREBRENİCİ

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da sakrivanje dokumenta o masakru nad više od 1.000 Srba oko Srebrenice iz 1993. godine od američke Centralne obavještajne službe /CIA/ predstavlja zločin prema istini i tim istim ljudima koji su stradali od Armije BiH, kao i prema pravdi, koju ni nakon 25 godina nisu dočekali srodnici postradalih u srednjem Podrinju.

“Sad je potpuno jasnio da je administracija tadašnjeg američkog predsjednik Bila Klintona bila u funkciji satanizacije srpskog naroda i prikrivanja zločina koji su pripadnici Armije BiH počinili nad Srbima. Time su se Klinton i njegova administracija svrstali u direktne sučesnike tih monstruoznih zločina, kao i u saučesnike događaja koji su se dogodili u i oko Srebrenice u ljeto 1995. godine”, istakao je Dodik upitan da prokomentariše informaciju da je dokument o masakru nad više od hiljadu Srba oko Srebrenice iz 1993. godine CIA krila dvije godine, a onda ga pohranila među nevažna svjedočanstva kako ne bi zapao za oko istraživačima.

Čitaj još:   SREBRENICA: POTRESNE SLIKE, otkrivenih ostaka ČARŠIJSKE DŽAMIJE, srušene u Julu 1995. godine (foto)

Beogradske “Večernje novosti” navode da je poslije 23 godine u sjedištu UN u Njujorku lociran izgubljeni izvještaj, koji je u maju 1993. godine odnesen u sjedište CIA u Lengliju i u UN.

Kao zvaničan dokument UN zaveden je pod brojem A/46/171 i S/2563, ali tek 2. juna 1995. godine, a podveden je pod “Opšta namjena” i nalazi se u sobi GA 57, u suterenu na uglu 46. ulice i Prve avenije u Njujorku.

preuzeto sa slobodna bosna.ba

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *