Istanbul je siguran koliko i London, a Kairo koliko i Washington…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Često smo svjedoci da se koriste termini islamski teroristi i slično, ali svi moraju znati da terorizam nema religiju, etničke korijene niti rasu. Svi teroristi su neprijatelji čovječanstva, poručio je šef turskog parlamenta Yildirim…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, Vijesti…ponedeljak…15.10.2018… 05: 59…: Istanbul je siguran koliko i London, a Kairo koliko i Washington…

Predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turske (TBMM) Binali Yildirim izjavio je da u svijetu postoje dvostruki standardi u borbi protiv terorizma, a da je Istanbul po osnovu terorizma siguran koliko i London, Kairo koliko i Washington…

U svojstvu predsjedatelja, Yildirim je danas otvorio koordinacijsku sjednicu Azijske parlamentarne skupštine (APA) u Ženevi.

On je naglasio da aktuelni problemi imaju karakter globalnih i da se odražavaju na sve zemlje, a da u najveće probleme i krize spadaju terorizam, radikalizmi, ilegalne migracije, razvojna nejednakost, siromaštvo i humanitarne krize.

“Turska nastoji da u svojim granicama ima mir, spokoj i sretan život. Naša vanjska politika je glasnik tih nastojanja i utemeljena je na humanom i poduzetničkom pristupu”, kazao je Yildirim.

Čitaj još:   SRBI, GRADE GROBLJA NA TRI NIVOA: ZAPANJIĆETE se, treći etaž prvi podigao predak rokera iz SARAJEVA... (video)

Ističući da je čovjek središnja tačka svake politike, Yildirim je naglasio važnost sigurnosti.

“Nažalost, danas niti jedna zemlja, niti iko može reći da se osjeća potpuno sigurnim. Istanbul je siguran koliko je i London, Kairo je siguran koliko i Washington. Terorizam ne poznaje državne granice”, poručio je Yildirim.

On je optimistično kazao da je moguće uspostaviti sigurnost u svakom kutku svijeta, a terorizam smatra gorućim globalnim problemom današnjice.

“Čovječanstvo moramo spasiti od terorizma, bez obzira na cijenu. Neutralizacije terorizma i terorista mora postati prioritet za sve zemlje. Često smo svjedoci da se za taj problem koriste termini islamski teroristi i slično, ali svi moraju znati da terorizam nema religiju, etničke korijene niti rasu. Svi teroristi su neprijatelji čovječanstva”, poručio je Yildirim.

Podsjetivši da se Turska s problemom terorizma suočava već četiri decenije, Yildirim je kazao kako su turske snage tokom dvije operacije na sjeveru Sirije nanijele teške udarce teroristima ISIS-a i PKK/PYD/YPG-a.

Čitaj još:   ZIMA BROJI ZADNJE SATE: Danas i u narednim danima moguće padavine... (foto)

Yildirim je na kraju obraćanja najavio da će 11. Zasjedanje APA- e biti održano 29. novembra u Istanbulu…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši