IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAFA I NOVAK NA UDARU SVIJETSKE JAVNOSTI: Zbog ubistva novinara HOĆE LI OTKAZATI svoju egzibiciju…

DVA SVIJETSKA TENISKA ASA Rafa Nadal i Novak Đoković bi trebalibi da Saudijskoj Arabiji 22. decembra da odigraju egzibiciju, međutim, poslednjih dana njih dvojica su pod velikim pritiskom da odlože taj duel zbog svirepog ubistva i Istanbulu novinara Džamala Kašogija od strane vlasti ee bliskoistočne zemlje…

DŽEDA: Svijet, Sport, Tenis, Zanimljivosti, Vijesti: četvrtak…18.10.2018… 16: 59…: RAFA I NOVAK NA UDARU SVIJETSKE JAVNOSTI: Zbog ubistva novinara HOĆE LI OTKAZATI svoju egzibiciju…

Teniseri Rafa Nadal i Novak Đoković trebalo bi da Saudijskoj Arabiji 22. decembra da odigraju egzibiciju, međutim, poslednjih dana njih dvojica su pod velikim pritiskom da odlože taj duel zbog svirepog ubistva novinara Džamala Kašogija od strane vlasti ove bliskoistočne zemlje.

U tome prednjače organizacija Amnesti Internešnal koja smatra da Saudijska Arabija krši ljudska prava u svim segmentima života i da treba bojkotovati sportske događaje u toj državi.

Alan Hogart, član britanskog ogranka ove organizacije smatra da bi bilo najbolje da njih dvojica otkažu taj meč kako bi na taj način pokazali da su tamo vrši represija na običnim stanovinštvom ili da skrenu pažnju svijetskoj javnosti da se tamo ugrožena ljudska prava.

Čitaj još:   DRŽAVNI TUŽILAC SDT Crne Gore: Uhapšene četiri osobe, policajac i još tri lica, osumnjičeni za šverc 2,5 tone kokaina... (foto)

– Na Nadalu i Đokoviću je da odluče gdje će igrati svoje egzibicione mečeve, ali ako već idu u Džedu voljeli bismo da iskoriste svoju popularnost da skrenu pažnju na ugrožavanje ljudskih prava. Makar jedan tvit o hrabrim borcima za ljudska prava u toj zemlji bio bi dovoljan za početak- istakao je Hogart.

Prema nekim informacijama Nole i Nadal bi trebalo da inkasiraju po milion dolara za pojavljivanje na toj egzibiciji i mnogi veruju da je ogranizacija sportskih događaja u poslednje vreme u stvari vešt plan vlasti u Saudijskoj Arabiji da poprave loš imidž.

Svijetski događaji u Saudijskoj Arabiji:

Fudbaleri Brazila i Argentine odigrali prijateljski meč..

U decembru egzibiciju igraju Rafa Nadal i Novak Đoković…

Za januar zakazan duel između Juventusa i Milana u Suprekupa Italije…

Čitaj još:   Pregled turske štampe ovog jutra ~ 06.09.2018

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši