IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: ODLAZAK SELEKTORA Suada Ćupine…

Suad Ćupina, potpredsjednik Univerzitetskog karate kluba Bosna i selektor karate reprezentacije BiH, umro je predhodne noći u Sarajevu…

SARAJEVO: BiH, Sport, Vijesti: petak…19.10.2018… 05: 41… SARAJEVO: ODLAZAK SELEKTORA Suada Ćupine…

Prošle godine Ćupini hitnom intervencijom urađena duodena pankreatoktomija u operaciji koja je trajala više od šest sati. Ćupina se nakon toga osjećao bolje, sve do sinoć.

Vijest je potvrđena na zvaničnoj Facebook stranici UKK Bosna.

– Javljamo rodbini, prijateljima, komšijama i poznanicima da je 18.10.2018. u 67- oj godini života na Ahiret preselio naš dragi Ćupina (Smajo) Suad.

Suad Ćupina je rođen 11. novembra 1951. godine u Mostaru. U bogatoj i dugogodišnjoj trenerskoj karijeri postigao je mnogo, posebno kao selektor karate reprezentacije BiH, ali i trener u Karate klubu Bosna iz Sarajeva.

Čitaj još:   NAPADNUT SENAD KOSOVAC NA JAHORINI: Žrtva policijske BRUTALNOSTI, objavio je i snimak incidenta ... (foto i video)

Njegovi karatisti su nosioci mnogobrojnih medalja sa svjetskih i evropskih prvenstava, te drugih međunarodnih i domaćih takmičenja. Selektor bh. karatista je bio još od od 1993. godine, a najveći uspjeh s ekipom ostvario je 2006. godine u Tokiju, kada su osvojili svjetsko srebro.

Bh. reprezentaciju u Beogradu činili su: Admir Zukan, Tarik Lušija, Oliver Mandarić, Alem Kupusović, Mate Odak, Nermin Potur i Adnan Adilović…

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši