BIHAĆ: Nastavljaju se protesti zbog najezde migranata, specijalci na ulicama…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Specijalna jedinica Federalne uprave policije spremna je da “spriječi bilo kakvu eskalaciju” na području Bihaća, a u jeku subotnjih protesta s blokadom autobuske stanice da bi se spriječio dozalak novih migranata…

BIHAĆ:BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Vijesti: nedelja…21.10.2018… 10: 51… BIHAĆ: Nastavljaju se protesti zbog najezde migranata, specijalci na ulicama…

Građani Bihaća su privremeno blokirali magistralni put i autobusku stanicu zahtjevajući da se hitno rešava migrantska kriza u grfadu i okolini Bihaća, da se izmjeste ilegalni migranti iz grada i da se zaustavi priliv ilegalnih migranata u Unsko- sanski kanton (USK).

Proteste je organizovalo nekoliko udruženja građana iz Bihaća, a prema riječima inicijatora Seja Ramića, Bihać ima velike probleme zbog migranata.

Čitaj još:   NOVI PAZAR- POLICIJSKA POTJERA KAO NA FILMU: Ima uhapšenih, pronađeno oružije i municija

Kako je rekao, građani traže proglašavanje vanrednog stanja, hitnu sjednicu Vlade USK i Gradskog vijeća Bihaća na kojoj će se donijeti odluke kojima se od državnih vlasti traži urgentno izmiještanje migranata iz Bihaća. Kako je naveo taj grad trenutno hrani 1.000 migranata i oni i dalje nekontrolisano pristižu.

Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Aljoša Čampara poslao je specijalce. On je nazvao “nevjerovatnim” to što su Bišćani zaustavili autobus koji je pristigao da bi spriječili migrante da izađu.

Za stanje u Bihaću demonstranti smatraju državne vlasti, odnosno Vijeće ministara BiH i Ministarstvo bezbijednosti.

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši