IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BIHAĆ: Nastavljaju se protesti zbog najezde migranata, specijalci na ulicama…

Specijalna jedinica Federalne uprave policije spremna je da “spriječi bilo kakvu eskalaciju” na području Bihaća, a u jeku subotnjih protesta s blokadom autobuske stanice da bi se spriječio dozalak novih migranata…

BIHAĆ:BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Vijesti: nedelja…21.10.2018… 10: 51… BIHAĆ: Nastavljaju se protesti zbog najezde migranata, specijalci na ulicama…

Građani Bihaća su privremeno blokirali magistralni put i autobusku stanicu zahtjevajući da se hitno rešava migrantska kriza u grfadu i okolini Bihaća, da se izmjeste ilegalni migranti iz grada i da se zaustavi priliv ilegalnih migranata u Unsko- sanski kanton (USK).

Proteste je organizovalo nekoliko udruženja građana iz Bihaća, a prema riječima inicijatora Seja Ramića, Bihać ima velike probleme zbog migranata.

Kako je rekao, građani traže proglašavanje vanrednog stanja, hitnu sjednicu Vlade USK i Gradskog vijeća Bihaća na kojoj će se donijeti odluke kojima se od državnih vlasti traži urgentno izmiještanje migranata iz Bihaća. Kako je naveo taj grad trenutno hrani 1.000 migranata i oni i dalje nekontrolisano pristižu.

Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Aljoša Čampara poslao je specijalce. On je nazvao “nevjerovatnim” to što su Bišćani zaustavili autobus koji je pristigao da bi spriječili migrante da izađu.

Čitaj još:   VUČIĆ REŽISER SVIH PROBLEMA U REGIONU: Gostovao na RTS- u, naravno o svemu je lagao, kao i obično... (foto, video)

Za stanje u Bihaću demonstranti smatraju državne vlasti, odnosno Vijeće ministara BiH i Ministarstvo bezbijednosti.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Svečano otvorena Nafaka džamija u Bihaću…

Nakon što su gotovo sedamnaest godina strpljivo čekali administrativne dozvole Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši