Erdogan i Tramp, razgovarali telefonom o borbi protiv terorizma…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ANKARA, iz “ovalnog ureda” turskog predsjednika saopćeno je da su Erdogan i Trump razgovarali o bilateralnim temama, borbi protiv terorizma, ubistvu saudijskog novinara Jamala Khashoggija i aktuelnoj situaciji u ratom zahvaćenoj Siriji…

ANKARA:Svijet, Ekonomija, Vijesti: ponedeljak…22.10.2018… 06: 21… Erdogan i Tramp, razgovarali telefonom o borbi protiv terorizma…

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogn večeras je telefonom razgovarao s američkim kolegom Donaldom Trampom…

U priopćenju se navodi kako su Erdogan i Tramp razgovarali i o pravnom postupku u slučaju vezanom za američkog pastora Andrewa Bronsona, kao i o borbi protiv svih terorističkih organizacija, uključujući i FETO.

Erdogan i Tramp potvrdili su odlučnost u normalizaciji i unapređenju tursko- američkih odnosa na svim poljima.

Sagovornici su također saglasni o neophodnosti implementacije tursko- američkog dogovora o sirijskoj regiji Manbij, kao i tursko- ruskog dogovora o demilitariziranoj zoni u Idlibu.

Čitaj još:   ZEMLJA ČUDA I ŠTRAJK GLAĐU: Vlast i opozicija, policija "živi zid"... (foto i video)

Erdogan i Tramp saglasni su i o neophodnosti što skorijeg rasvjetljavanja svih detalja o ubistvu novinara Khashoggija u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Novinar i kolumnista lista “The Washington Post” Jamal Khashoggi nestao je 2. oktobra nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu.

Nakon višednevnih tvrdnji da ne znaju ništa o sudbini Khashoggija, vlasti Saudijske Arabije su u subotu ujutro saopćile da je Khashoggi ubijen tokom navodne svađe u konzulatu.

Istraga o ubistvu je i dalje u toku, a glavni zadatak istražitelja je pronalazak Khashoggijevih posmrtnih ostataka i utvrđivanje odgovornih za ubistvo…

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *