Vatra i neizvjesnost pod vedrim nebom na 12 stepeni C

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

NEKOLIKO Stotina migranata, među kojima se nalaze i žene i djeca, i dalje se nalazi na oko 100 metara od graničnog prijelaza Maljevac, u blizini Velike Kladuše…

BIHAĆ:BiH,Putovanja, Vijesti srijeda…24.10.2018… 05: 50…  Vatra i neizvjesnost pod vedrim nebom na 12 stepeni C

Od poslijepodnevnih sati pokušavaju preći granicu i ući u Hrvatsku, međutim granična policija to ne dozvoljava. Policija s jedne strane, a s druge migranti, koji zasad ne odustaju od nakane. Zapalili su i vatru jer se temperatura na ovom području spustila i do 12 stepeni Celzijusa. Napravili su i improvizovane šatore kako bi se na neki način zaštitili od hladnoće.

Nepoznate osobe su ženama i djeci dostavile deke i hranu. Tu smo uspjeli vidjeti djecu, koja se, premrzla, već u ranim godinama suočavaju sa surovošću ovoga svijeta.

Granična policija sve vrijeme pregovara s njima da se vrate u prihvatne centre u kojima su bili prethodnih dana i mjeseci. Da li će uspjeti u tome, vidjet ćemo. Ukoliko ne uspiju, pred migrantima je još jedna noć pod vedrim nebom i na temperaturama koje se spuštaju iz sata u sat.

Čitaj još:   FOTOGRAFIJA UHAPŠENOG MUŠKARCA KOJI JE ŠMRKAO U DOMU ZDRAVLJA: Đorđe sa lisicama na rukama, poslije skandaloznog snimka (video)

Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković izjavila je za AA da je nakon rješavanja situacije na graničnom prijelazu Izačić, kada je na područje Bihaća vraćena grupa od oko 100 migranata, koji su od sinoć bili u blizini granice, migranti su počeli pristizati na GP Velika Kladuša- Maljevac.

“Na oko 100 metara od granične linije između BiH i Hrvatske, oko 12 sati stigla je grupa od oko 80 migranata. Tokom dana taj broj se povećao na oko 350- 400, među kojima ima i ranjivih kategorija, dakle, žena i djece”, pojasnila je Dujković.

Saobraćaj nije obustavljen na ovom graničnom prijelazu. Granični prijelaz s porodicom prešao je i Admir Muhić iz sela Maljevac, udaljenog oko dva kilometra od Kladuše.

Čitaj još:   Dobio KECA na onlajn nastavi: Profesor doskočio učenicima koji su htjeli da zabušavaju!

Ono što je, kako je kazao, u ovom trenutku problematično za mještane Maljevca, koji svakodnevno koriste granični prijelaz, jeste njegova blokada…

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *