IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BANJA LUKA, PRVO SU DAVORU UBILI SINA, A SADA ŽELE UBITI NJEGA: “Pravosuđe RS stavili u funkciju kriminala”

Regionalni portal iBalkan.net novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo sa zadovoljstvom…

BANJA LUKA:BiH, Zanimljivosti, Vijesti, četvrtak…25.10.2018… 06: 55… BANJA LUKA, PRVO SU DAVORU UBILI SINA, A SADA ŽELE UBITI NJEGA: “Pravosuđe RS stavili u funkciju kriminala”

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

Ključni problem u BiH, samim tim i u RS, jeste pravosuđe, preciznije djelovanje Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, pod čijom je palicom ovaj stub vlasti potpuno stavljen u funkciju kriminala i kriminalaca; Istovremeno, on je, kao takav, direktno usmjeren protiv građana i služi za njihovo disciplinovanje, nikako zaštitu.

Situacija u oba entiteta i na državnom nivou je, kada je pravosuđe u pitanju, identična.

Međunarodna zajednica, koja je uložila ogroman novac u pravosuđe, nijemo posmatra ovaj užasni proces i ne reaguje. Samim tim oni su saučesnici u zločinu koji je počinjen/i dalje traje u ovoj oblasti, a njihovo zatvaranje očiju pred problemom, dokaz je nemoći da se uhvate u koštac sa lokalnim kriminalnim oligarhijama; Istovremeno, to je i dokaz nezainteresovanosti za građane BiH.

Čitaj još:   OTMICA, BIZNISMENA: PRVO Otmičari ga uvukli u auto, a onda je došlo do obrta... (auto)

Stoga bi Vlade svih zemalja, primarno, EU, trebalo obavijestiti da je novac njihovih građana bačen; Ne uludo – već da bi se u BiH stvorio Pravosudni Zločinački Monstrum, koji “jede” sopstvene građane.

Ključna osoba u procesu pretvaranja Pravosuđa u Zločinačku organizaciju bio je i ostao Milan Tegeltija (nije jedini, ali je najbitniji), predsjednik VSTS, dok je njegov najvjerniji saradnik, kada je Republika Srpska u pitanju, Miodrag Bajić, zamjenik Republičkog javnog tužioca i šef Posebnog odjeljenja za borbu protiv korupcije, organizovanog i najtežih oblika kriminala.

Krivična protiv Davora Dragičevića

Mediji su objavili da je PU Banjaluka podnijela krivičnu prijavu protiv Davora Dragičevića zbog, kako su naveli, sumnje da je izvršio krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši