ISTANBUL Saudijski zvaničnici nisu dozvolili pregled bunara u dvorištu konzulata…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sigurnosni izvori su izjavili kako su otkriveni novi detalji o istrazi o ubistvu Khashoggija 2. oktobra u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu…

ISTANBUL:Regija. Crna Hronika, Zanimljivosti, Vijesti, četvrtak…25.10.2018… 06: 40…ISTANBUL Saudijski zvaničnici nisu dozvolili pregled bunara u dvorištu konzulata…

Doznaje se kako saudijski zvaničnici nisu pripadnicima snaga sigurnosti dopustili pregled dvorišta i bunara.

Novinar i kolumnista lista “The Washington Post” Jamal Khashoggi nestao je 2. oktobra nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu.

Turski sigurnosni izvori su ranije potvrdili da Khashoggi nije napustio zgradu konzulata, a da je u tom periodu u konzulatu boravilo 15 saudijskih državljana i službenika koji su posebnim letovima došli, a zatim i napustili Tursku.

Nakon višednevnih tvrdnji da ne znaju ništa o sudbini Khashoggija, vlasti Saudijske Arabije su u subotu ujutro saopćile da je Khashoggi ubijen tokom navodne svađe u konzulatu.

Čitaj još:   UŽAS: ČOBAN OPTUŽEN da je obljubio šestogodišnjeg dječaka!

Istraga o ubistvu je i dalje u toku, a glavni zadatak istražitelja je pronalazak Khashoggijevih posmrtnih ostataka i utvrđivanje odgovornih za ubistvo.

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *