Rafet Husović: “Ne odustajanja od polumjeseca na zastavi Crne Gore”…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bošnjačka stranka neće odustati od zahjteva da na crnogorskoj zastavi bude i polumkesec, rekao je lider Bošnjačke stranke Rafet Husović…

PODGORICA: Crna Gora, Vijesti, Zanimljivosti, petak…26.10.2018… 06: 39… Rafet Husović: “Ne odustajanja od polumjeseca na zastavi Crne Gore”…

Husović, ujedno i potpredsjednik Vlade Crne Gore, kazao je da to nije politički hir već je sadržano u njihovim partijskim dokumentima.

On je naveo da su po Ustavu građani Crne Gore različitih nacionalnosti, privrženi demokratskim načelima i građanskoj Crnoj Gori.

– Smatram da Ustav nije definisao Crnu Goru kao hrišćansku, već kao građansku, viševijersku i višenacionalnu gdje su prava svih naroda jednaka pred Ustavom i zakonima – istakao je Husović u skupštini Crne Gore, odgovarajući na poslanička pitanja.

On smatra da se u Ustavu ne pominju ni vjerska obelježja, kao ni obelježja Crne Gore.

Čitaj još:   ERDOGAN, IZ LONDONA PORUČIO: ISLAM JE RELIGIJA MIRA i "Nikad nećete moći unijeti terorizam u našu religiju..." (foto)

– Dodavanjem polumjeseca koji je simbol islama šaljemo jasnu poruku da smo sazreli kao društvo i da je današnja Crna Gora pravi izraz evropskih vrijednosti – precizirao je Husović, a prenio portal Fos Media.

On je još dodao da će poštovati postojeće državne simbole…

Svakako, trudićemo se da kroz demokratsku proceduru stvaramo uslove za izmenu tih zakonskih rešenja i tražićemo podršku Vlade, opozicije i građana – zaključio je Husović…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši