IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Mafijaši ubili policajca, drugome se ljekari bore za život… ( VIDEO )

U sarajevskom naselju Alipašino Polje rano jutros došlo je do pucnjave… BRUTALNA LIKVIDACIJA, Ubijen pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova KS, drugi ranjen..,

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Vijesti… petak…26.10.2018… 07: 59…SARAJEVO: Jedan policajac ubijen, drugi ranjen, , ljekari mu se bore za život…

Kako nesliužbeno saznajemo u razmjeni vatre PUCANO NA DVA POLICAJCA: Jedan je smrtno stradao, a drugi je TEŠKO ranjen…

Tragedija se rano jutros dogodila u ulici Geteova, kod broja 1.

U sarajevskom naselju Alipašino Polje C faza naspram tržnog centra Bingo jutros oko 4.50 sati automafijaši su zasuli rafalnom paljbom iz automatske puške, najvjerovatnije kalašnjikov, policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi Golfa 6 bijele boje. 

Drama se odigrala na parkingu, a policajci su tokom redovne kontrole naišli na kradljivce. Odmah nakon što su naišli, jedan od lopova potegao je oružje, te je na licu mjesta ubio jednog policajca, dok je drugi teško ranjen i ljekari mu se bore za život.

Život je na zadatku izgubio dugogodišnji, iskusni policajac Adis Šehović, a ranjen je Davor Vujnović. Kako javlja naš reporter s lica mjesta prema dosadašnjim saznanjima, automafijaši su se dovezli s dva automobile, Range Roverom i crnim Golfom V.

Čitaj još:   Pun Mjesec iznad BOSFORA poseban šarm Stambola...(foto i video)

Tokom noći, sumnjaju istražitelji pokušali su ukrasti još jedno vozilo na području Općine Centar, ali ih je u tome spriječila policija. Nakon što su pucali pobjegli su u pravcu OŠ Meša Selimović. Odmah je putem radio veze obaviješten i MUP RS da bi se blokirali svi prilazi.

Na licu mjesta nalaze se na desetine policajaca te su sve smjene dignute i MUP KS sve raspoložive snage dao je u potragu za počiniocima.

Na licu mjesta bili su i policijski komesar Mevludin Halilović i minista unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić. 

Stanovnici okolnih zgrada su u šoku nakon nezapamćenih scena u sarajevskom naselju Alipašino Polje…

Uskoro opširnije…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši