ZEMLJOTRES POGODIO, GRČKI EGEJ: Potres snage 6,4 Rihtera, UPOZORENJE NA CUNAMI…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Snažan zemljotres, jačine najmanje 6,4 stepena, pogodio je rano jutros područje južno od grčkog otoka Zakintosa, za sada nema podataka o pričinjenoj šteti i eventualnim žrtvama…

ATINA: Grčka, Crna Hronika, Vijesti… petak…26.10.2018… 08: 19…ZEMLJOTRES POGODIO, GRČKI EGEJ: Potres snage 6,4 Rihtera, UPOZORENJE NA CUNAMI…

Više osoba je prebačeno u obližnje klinike a izdato je upozorenje na cunami, javlja Rojters.

Grčki Zavod za geodinamiku saopštio je da je potres jačine 6,4 stepena, koji je registrovan u 01.54 sati po lokalnom vremenu, pogodio oblast oko 50 kilometara južno od Zakintosa, nakon čega je usledio niz umerenih naknadnih potresa.

I Američki geološki zavod (USGS) i Evropsko- mediteranski seizmološki centar (EMSC) procijenili su jačinu zemljotresa na 6,8 stepeni…

Čitaj još:   BIJELI LUK, NIJE UVIJEK LJEKOVIT: Ako imate OVE zdravstvene probleme NIKAKO ne smijete da ga KORISTITE... (foto)

Potres se osjetio i u Grčkoj, pa čak i u Italiji, Malti, Albaniji i Libiji. Epicentar je registrovan u Jonskom moru, oko 130 kilometara jugozapadno od Patrasa na Peoloponezu, svega 14 kilometara ispod morskog dna, navodi USGS.

Zemljotres se naročito osjetio na Zakintosu, gdje je potom nakratko nestala struja. Zvaničnik vatrogasne brigade u Atini saopštio je da, za sada, nema podataka o šteti niti eventualnim žrtvama.

Međutim, portparol grčke službe civilne zaštite rekao je britanskoj agenciji da su tri osobe prebačene u bolnicu, od kojih su dvije lakše povređene.

Lokalni novinski sajtovi navode da je oštećen manastir iz XV stoljeća u oblasti Strofades na Zakintosu. Lakša oštećenja pretrpela je i luka Zakintos, u blizini epicentra.

Čitaj još:   SMIJEŠNO: Režiser nema dilemu, "Dolazim u Istočno Sarajevo, biću Dodikov savjetnik..."

Italijanski list “Mesađero” na svom sajtu navodi da se pootres osjetio i u južnoj Italiji, stotinama kilometara pd epicentra. Vatrogasci na Siciliji, u Kalabriji i Pulji primili su hiljade telefonskih poziva kako bi pružili informacije o potresu. Neimenovani zvaničnik je potvrdio da je izdato upozorenje na cunami…

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *