TUGA İ PONOS U NOVOM PAZARU, STİGLE “MAJKE SREBRENICE”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U Novi Pazar su upravo stigle “MAJKE SREBRENICE” koje su na poziv lokalne vlasti došle prisustvovati današnjem svečanom otvaranju platoa “HATIDŽA MEHMEDOVIĆ”…Danas je u Novom Pazaru se na svakom koraku osjeca i tuga i ponos.

Po dolasku u Novi Pazar   ”Majke Srebrenice” je ugostio i pozelio dobrodoslicu gradonačelnik Nihat Biševac. Odmah nakon prijema u gradskoj upravi uslijedi ce šetnja sa majkama po gradu.

Svečano otvaranje platoa koji će nositi ime po predsjednici udruženja ,,Majke Srebrenice,, rahmetli Hatidži Mehmemedović, održaće se danas u 14 sati a otvorice ga Hor Đulistan koji ce izvesti  specijalnu ilahiju za ovaj dan.

 Plato u centru Novog Pazara će otvoriti gradonačelnik Nihat Biševac i predsednica udruženja iz BiH Hajra Mirić. Ceremoniji će prisustvovati i članice udruženja ,, Žene Srebrenice koje su vec stigle u najljepsi grad Sandzaka.

Čitaj još:   DRAMATIČNO U ZENICI: Gradonačelnik, u velikom problemu...

Grad Novi Pazar, imenovanjem platoa u blizini zgrade Kulturnog centra, ukazaće počast za hrabrost i borbu za istinu predsjednici Udruženja “Majke Srebrenice”, Hatidži Mehmedović.

Prilog pripremio: Senad Senko Župljanin 

http://www.ibalkan.net/

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši