IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRVENI ALARM: Sprema se olujno nevrijeme u Crnoj Gori, BiH i Hrvatskoj…

Federalni hidrometerološki zavod u BiH izdao je narandžasto a potom i crveno upozorenje zbog obilnijih padavina i jakih udara vjetra južnog smijera…

SARAJEVO:BiH, Crna Hronika,Putovanja, Vijesti, Zanimljivosti…nedelja, 28.10.2018… 11: 38… CRVENI ALARM: Sprema se olujno nevrijeme u Crnoj Gori, BiH i Hrvatskoj…

Zbog obilnih kiša i olujnog juga koji se u nedelju očekuje u većem dijelu Balkana, na snazi je crveni meteo alarm dok je za ostale dijelove regiona upaljen žuti alarm.

nedelja 28.10.2018.
Biometeorološke prilike će se pogoršavati, izraženije u drugom dijelu dana. Približavanje fronte, uz neuobičajeno toplo vrijeme i pojačan jugo, kod osjetljivih osoba će uzrokovati tegobe poput reumatskih bolova, razdražljivosti, glavobolje, nesanice. Hronični bolesnici trebali bi se suzdržati od pretjeranih aktivnosti. Opšta slika će biti lošija u Hercegovini i Krajini.
ponedjeljak 29.10.2018.
Opšta slika će biti loša u cijeloj zemlji. Jak jugo, nadprosječno toplo vrijeme i padavine, kod meteoropata i hroničnih bolesnika uzrokovaće izraženije tegobe. Moguće su reakcije na promjenu, poput reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, malaksalosti, dekoncentracije, problemi sa snom. Poželjno je maksimalno reducirati aktivnosti, naročito rizične grupe stanovništva. 

Čitaj još:   CRNOGORSKI MEDIJI RAZOTKRILI PAKLENI PLAN: Srpske organizacije u Crnoj Gori novac dobile za kulturne projekte, a keš podizale za nasilno rušenje vlasti...

Obilnije padavine očekuju se u Hercegovini i jugozapadnom dijelu Bosne. Jaki udari juga u većem dijelu zemlje, osim dijela sjevera i sjeveroistoka Bosne.

I u Crnoj Gori jutros se uglavnom saobraća po mokrim putevima, a duž klisura i usjeka mogući su sitni odroni, saopšteno je Auto- moto saveza. Zbog obilnih kiša i olujnog juga koji se u nedjelju očekuje u većem dijelu regiona, na snazi je crveni meteoalarm dok je za ostale dijelove Hrvatske upaljen žuti alarm.

Najgore će, prema prognozama, biti u Istri, gdje je danas jugo jačao te je u Labinu izmjeren udar juga od 96 kilometara na sat…

http://iBalkan.net

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   MILE Dodik stao u odbranu sarajevskih studentica SLAĐANE Todić i VALENTINE Vujičić, koje su veličale RATKA Mladića i ratne zločine: Pomoći ću... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši