IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Gradonačelnik Biševac, na svečanom otvaranju novog aerodroma u Istanbulu…

Prva etapa Novog aerodroma u Istanbulu, bit će otvorena, 29. oktobra ceremonijom kojoj će prisustvovati i predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan…

ISTANBUL: Turska,Ekonomija, Putovanja, Vijesti, Zanimljivosti…nedelja, 28.10.2018… 21: 58…Gradonačelnik Biševac, na svečanom otvaranju novog aerodroma u Istanbulu…

Predsjednik Republike Turske Redzep Taip Erdogan pozvao je gradonačelnika Novog Pazara Nihata Bisevca, predsjednike opstina Sjenice i Tutina, Hazba Mujovica i Kenana Hota i predsednika BNV Sulejmana Ugljanina na otvaranje novog aerodroma u Istanbulu.

Ceremonija ce se odrzati u ponedeljak,a prisustvovaće joj i brojni svjetski državnici i političari, medji kojima će biti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i dosadasnji clan predsjednistva BiH Bakir Izetbegović…

Zato poziv za prisustvo svecanosti delegaciji iz Sandžaka predstavlja veliko priznanje i dokaz paznje koji predsjednik Erdogan posvećuje Sandžaku.

Na marginama ove velike svečanosti predsčednik Turske će imati i poseban sastanak sa delegacijom iz Sandžaka koja ce ga informisati o političkim i ekonomskim prilikama u Sandžaku, a naročito u svijetlu predstojecih izbora za Nacionalni savjet Bošnjaka.

Čitaj još:   ERDOGAN PRED NATO SAMIT, PORUČIO MAKRONU: Nemaš pojma što je protivteroristička borba, zato su ti žuti prsluci preplavili Francusku...

Inače, novi aerodrom je velicine 11.000 fudbalskih terena, tri puta je veći od frankfurtsog aerodroma. U njegovu izgradnju je ulozeno 10.5 milijardi eura i prevozice do 150 miliona putnika godisnje.

Po završetku radova, aerodrom će sadržavati šest odvojenih pisti, imat će kapacitet 500 aviona, parking otvorenog i zatvorenog tipa kapaciteta 70.000 vozila i godišnje će opsluživati oko 200 miliona putnika.

U prvoj etapi planirano je dnevno pet slijetanja i isto toliko uzlijetanja. Letovi su planirani, unutar zemlje, prema Ankari, Izmiru i Antaliji, odnosno Turskoj Republici Sjeverni Kipar i Azerbejdžanu, koji će biti prvi međunarodni letovi.

Očekuje se da će na aerodromu dnevno uzlijetati i slijetati 2.000 aviona, prema više od 350 destinacija, a svoje usluge nudit će 250 aviokompanija.

 

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši