IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČITAVA DRŽAVA NA NOGAMA: Sve policijske agencije u BiH tragaju…

MUP KS zajedno sa MUP RS i drugim policijskim agencijama nastavlja provoditi aktivnosti na pronalasku počinilaca ubistva dva policajca na Alipašinom Polju koje se dogodilo u petak ujutro..

U medjuvremenu MUP KS obradio je 49 osoba, najvećim dijelom pripadnika kriminalnih odnosno automafijaških grupa kojima su provjeravani alibiji za period kada je izvršen napad na pripadnike MUP KS.

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović izrešetani su iz automatske puške u patrolnom automobilu u trenutku kada je grupa automafijaša pokušavala ukrasti automobil.

Policijski automobil zaustavio se nekoliko metara dalje, dok su počinioci pobjegli s lica mjesta. Šehović je preminuo na licu mjesta, a Vujinović nekoliko sati kasnije na KCUS-u.

Od petka traje opsežna potraga svih policijskih agencija u BiH za počiniocima i provjeravaju se svi mogući tragovi i motivi tog zločina.

Tužilaštvu KS jučer je predat Srećko Trifković kojem se sudi na Sudu BiH za organizirani kriminal zajedno sa još 24 osobe.

Čitaj još:   BRZI RAST OBOLJELIH: U RS- u 24 nova slučaja, 14 u Hercegovini zaraženih korona virusom... (foto)

Tužilačka odluka još uvijek nije donesena, a za Trifkovića postoje indicije da je povezan sa slučajem ubistva dva policajca.

Njegova advokatica Tatjana Savić kazala je medijima da je on već ranije privođen te da će tražiti da se ispitaju svjedoci koji mogu posvjedočiti njegov alibi.

izvor:SB 

BIH: Kako su na izborima prošli likovi sa pašteta, čokolada, lijekova… (foto)

Kandidati za odbornike koji su se reklamirali na prehrambenim artiklima, Read more

SARAJEVO: Još jedan crni dan u BiH, umrle čak 43 osobe, 1.922 novozaraženih… (foto)

Entitetski zavodu u Bosni i Hercegovini i Brčko Distrikt izvjestili Read more

Komentariši