IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Delegacija Sandžaka na sastanku sa Erdoganom i turskim ministrima

Nakon svečanog otvaranja Aerodroma u rezidenciji predsednika Turske, Redžepa Taipa Erdogana održan je sastanak sa delegacijom Sandžaka i turskim ministrima.

Predsjednik Erdogan je sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, predsjednikom Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Sulejmanom Ugljaninom, te predsjednicima opština Sjenica i Tutin, Hazbom Mujovićem i Kenanom Hotom, na sastanku koji je upravo završen, razgovarao o realizaciji ranije dogovorenih projekata, o novim projektima, ali i trenutnoj situaciji u Sandžaku.

Nakon svečanosti povodom otvaranja novog aerodroma u Istanbulu gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac iskazao je zadovoljstvo zbog velikog priznanja za Novi Pazar i Sandžak, jer je delegacija sa toliko članova prisustvovala  puštanju u rad novog aerodroma.

“Ovo je veliko priznanje i pokazatelj da će se nastaviti dobra saradnja Novog Pazara, Sandžaka i Srbije sa Republikom Turskom. Ovo je znak odobravanja onoga što mi radimo. Potpisivanje ugovora o rekonstrukciji puta do Tutina je veliki projekat, a i mnogi drugi se već realizuju”, rekao je Biševac koji je naglasio da će se detaljnije o svemu govoriti na sastanku sa predsjednikom Erdoganom.

Čitaj još:   SANDŽAKLIJA PIJAN VOZIO: Završio u zatvoru u kom će se trijezniti 60 dana!!!

Za predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Sulejmana Ugljanina čast je što je delegacija iz Sandžaka prisustvovala ovoj svečanoj ceremoniji.

“Jedna od tema razgovora na sastanku sa Erdoganom bila je i predstojeći izbori za BNV. Želja nam je, a to smo i prenijeti predsjedniku Erdoganu, da izbori proteknu fer i u demokrratskoj atmosferi”, rekao je Ugljanin.

“Ono što radimo u Sandžaku nailazi na odobravanje predsjednika Erdogana, ovaj poziv svečanom puštanju u rad novog aerodroma je potvrda podrške”, rekao je predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović.

Predsjednik opštine Tutin, Kenan Hot ocjenio je da je današnje potpisivanje ugovora o rekonstrukciji puta Novi Pazar-Tutin dokaz podrške Republike Turske Sandžaku.

izvor: rtvnp

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši