Crna Hronika

POLİCAJAC MONSTRUM UHAPŠEN POSLE 13 GODINA: Ubistvo Irene je izvršeno na svirep i podmukao način

Inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS uhapsili su Gorana Jeličića, osumnjičenog za ubistvo Irene Predojević (28) iz Kozarske Dubice 2005. godine.

Riječ je o policijskom službeniku PS Kozarska Dubica, a akcija je sprovedena u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Prijedoru.

Policija Republike Srpske (RS) jučer je u Kozarskoj Dubici uhapsila policijskog službenika PS Kozarska Dubica Gorana Jeličića, a danas je najavljena njegova suspenzija.

– S obzirom na to da se radi o policijskom službeniku u toku je postupak njegove suspenzije, potvrdila je za Fenu Mirna Miljanović, portparol MUP-a RS-a.

Goran Jeličić, osumnjičeni za ubistvo Irene Predojević, 2013. godine je proglašen za najboljeg sportskog trenera u Opštini Kozarska Dubica, piše Srpskainfo. Jeličić je, inače, dugogodišnji trener u Klubu borilačkih vještina “Obilić” u Kozarskoj Dubici i zaposlen je kao policijski službenik u ovom mjestu.

On bi danas oko 14 časova trebao biti predat Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru, a zahtjev za jednomjesečnim pritvorom biće upućen nakon saslušanja osumnjičenog. Istražioci MUP Republike Srpske danas su pretresli kuću osumnjičenog u Kozarskoj Dubici, a šokirane komšije nisu željele da komentarišu hapšenje.

Ubistvo Irene Predojević je izvršeno na naročito svirep i podmukao način.

Irena Predojević je ubijena u noći između 6. i 7. avgusta 2005. godine kada se iz noćnog izlaska vraćala kući. Porodica je ujutro prijavila nestanak, a tijelo je sutradan pronađeno na divljoj deponiji smeća u selu Božići. Obdukcijom je utvrđeno da je ubica zadavio, a leđa je polio benzinom i zapalio kako bi prikirio tragove.

Te kobne noći Irena je sa prijateljica bila u nekoliko kafića, a posljednji put je viđena na raskrsnici kod benzinske pumpe Došlić, gdje je obično prelazila ulicu na putu do naselja Petra Pecije, gdje je živjela. Tokom 13-godišnje istrage policija je ispitala na desetine osumnjičenih, a nekoliko njih je takođe dovođeno u vezu sa ovim zločinom, što nikada nije dokazano.

Prema nezvaničnim navodima, poznavala je Jeličića i te kobne večeri je sjela u njegov automobil, kako bi je prevezao do kuće.

No, on je odvezao na obližnji put i zadavio. Kako bi sakrio tragove spalio je tijelo.

izvor: oslobodjenje.ba i agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

DAVOR Đenero: Biće kako Beograd kaže, jer crnogorska vlast ne donosi odluke samostalno… (foto)

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ne može zagovarati temeljne zajedničke evropske javne politike, nego svoj opstanak…

36 minuta ago

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO): Ko i zašto ima interes da Milivoje Katnić umre prije suđenja? (foto)

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO) pozvao je nadležne pravosudne organe da hitno obezbijede…

58 minuta ago

PIŠI PROPALO: Bankrotirala klinika u vlasništvu partnerice ANE Brnabić i brata Dritana Abazovića DŽIHANA… (foto)

Po kuloarima se pričalo i da se ukupan dug propale bolnice mjeri u milionima eura.…

1 sat ago

Glumac EMIR Hadžihafizbegović: Nađite mi Bošnjaka, koji je ikada javno rekao da su Srbi genocidni narod, poliću se benzinom… (foto, video)

Slavni bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović u pismu Danasovoj novinarki Snežani Čongradin zahvaljuje se na kolumni…

3 sata ago

JOŠ MALO DA UŽIVAMO U SUNCU: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana je… (foto)

U srijedu naoblačenje s lokalnim pljuskovima, u četvrtak kiša... SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 28,…

4 sata ago

This website uses cookies.