DODIK, PRIZNAO DA JE SRUŠIO SPORAZUM KOJI JE POTPISAO: „Šta ima veze…” (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Do isteka roka sporazuma 5. septembra odlučićemo o daljim potezima. Spreman sam da idem do kraja i treba mi podrška naroda. A, ja ću tu podršku tražiti i od Narodne skupštine Republike Srpske”, rekao je Dodik za beogradske medije…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Zanimljivosti, utorak, 29. 08 .2019… 15: 49… DODIK, PRIZNAO DA JE SRUŠITI SPORAZUM KOJI JE POTPISAO: „Šta ima veze…”

Dodik je kazao da je zatražio vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH na kojoj će se raspravljati o kandidatu za predsjedavajućeg Savjeta ministara koji bi trebalo da bude Srbin. 

“Istovremeno, Komšić je zakazao i redovnu sjednicu i bez konsultacija i procedure na dnevni red stavio tačku Godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO. Neću tražiti da se tačka za put u NATO skine sa dnevnog reda, ali ću glasati protiv toga, pošto me obavezuje odluka Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti”, rekao je Dodik. 

“Raznim igrama, podmetanjima i lažima Sarajeva i međunarodne zajednice sa Zapada čine se razne spletke da se Srbi ponize i da u organe vlasti ne uđu pobjednici na izborima, nego Srbi koji su muslimanima podobni. Tako se i sada u Sarajevu izmislila neka priča o odluci koja bi Republiku Srpsku odvela u NATO, a to se od Bakira Izetbegovića i muslimana postavlja kao uslov za formiranje Savjeta ministara i vlasti u BiH”, rekao je Dodik. 

Čitaj još:   SANDŽAK: Nezapamćeno- Trkali se automobilima, pa...

Prema njegovim riječima, čim je 5. avgusta potpisan sporazum u Sarajevu, Amerikanci su “odmah skočili” i rekli da oni to ne vide u sporazumu, što je bio vjetar u leđa muslimanima da izađu iz tog sporazuma. 

“A, onda su iz američke ambasade tražili da s ljudima iz moga kabineta nešto usaglašavaju u sporazumu, što sam odbio jer je to miješanje SAD-a u unutrašnje stvari BiH”, istakao je Dodik. 

“Narodna skupština Republike Srpske donijela je odluku o vojnoj neutralnosti, što je za mene obaveza. Kad je potpisivan sporazum, rekao sam da ne prihvatam akcioni plan za put u NATO. Prijeti nam se silom, ali naš stav je jasan – mi pratimo Srbiju i sve što uradi Srbija i mi ćemo uraditi”, rekao je Dodik. 

Čitaj još:   ŠTA SE TO DEŠAVA? UZBUNA U KINI: Ponovo se vratio koronavirus! (foto i video)

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *