IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKO SRCE RUKOMETAŠA

Svoju ljudsku i humanu stranu po ko zna koji put pokazali su i rukometaši novopazarskog Superligaša koji su u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Otvorena ruka“ koju su predstavljali hadžija Edin Kolašinac i nekoliko saradnika, odnijeli prigodne poklone porodicama u zgradi Bor koje su direktno bile ugrožene nedavnim požarom. Stravični prizori vatrene stihije koja je odnijela tri ljudska života, koji su još prisutni, izazivali su jezu i žaljenje i izazivale su bes zbog zakasnele i aljkave intervencije vatrogasaca, žaljenje zbog izgubljenih života ali i ogromne materijalne štete koja se procenjuje na oko devet miliona dinara. No, život mora dalje i valja sada pomoći tim ljudima.– Ovo je zaista strašno. Ovi prizori nam tek daju naslutiti kakve su fatalne bile razmere požara. Gledali smo tog 29. Septembra one užasne snimke žena u plamenu i užasavali se činjenice da baš nikako nije moglo da im se pomogne. Mi smo došli danas da malo podijelimo i bol i svu težinu ove situacije sa ljudima koji su bili direktno pogodjeni i sigurno da će se ovoj našoj akciji priključiti i ostali sportski klubovi u gradu-rekao je Aleksa Milošević rukometaš Novog Pazara.

Zajedno sa njima u posjeti ovim porodicama bio je i gospodin Šeka Omerović koji je na privremenom radu u Berlinu a došao je u rodni grad kako bi doneo novčana sredstva koja su on i njegovi prijatelji, a naši ljudi, prikupili u akciji pomoći stradalima i oštećenima u nedavnom požaru koji se dogodio u zgradi Bor i Fudbalski klub 1FC Novi Pazar 95 koji sa velikim uspjehom igra Landes ligi Berlin koji je i bio glavni realizator ove humane ideje. Sredstva prikupljena u Berlinu biće utrošena za kupovinu onoga što je u ovom trenutku najneophodnije tim porodicama od bijele tehnike do namještaja.

Čitaj još:   ŠOK: Tamara ZVICER spasila muža u poslednjem času i zapucala na egzikutore... (foto i video)

Nije naravno samo požar nanio štetu stanarima ovog najugroženijeg krila zgrade Bor nego kasnije i voda kojom je požar, vidjeli smo svi i kako, nekako lokalizovan.To znači da oni stanari iz ovog dijela zgrade Bor koji nisu imali direktno oštećenja od požara sada imaju ogromnih problema zbog vlage koja na duže staze onemogućuje njihov normalan život.

Sve još uvijek u ovom dijelu zgrade Bor asocira na nedavne stravične prizore. Grad Novi Pazar se u mnogome potrudio da se saniraju krov i najugroženiji stanovi, pogotovo oni u kojima je sve izgorelo, ali ima još dosta posla kako bi se stanje dovelo u normalu. Zbog toga je svaka pomoć dobrodošla i to je bio i razlog da novopazarski rukometni superligaši naprave jedan ovakav fenomenalan korak.

U razgovoru sa oštećenim stanarima, slušajući o tome kakvu su strahotu doživjeli i preživjeli i vidjevši prizore koji sada asociraju na stravični dogadjaj rukometaši su donijeli odluku da će jednu od svojih utakmica Super lige odigrati za postradale u ovom požaru, da će na toj utakmici ulaz biti naplaćivan a da sva sredstva prikupljena na taj način budu upućena ovim porodicama u zgradi Bor i da će oni sami lično novčanim donacijama učestvovati u toj akciji.

– Pozvaćemo tada naše navijače, Novopazarce, ljude dobre volje da dodju i kupovinom ulaznice se priključe i doprinesu uspješnosti akcije kako bi smo prikupili što više sredstava i pomogli ovim ljudima.Moram da kažem da mi je čast biti igrač kluba na čijem je čelu Husein Memić, čovjek koji je nesebično, rizikujući i spostveni život, u onom najgorem trenutku dok je plamtela vatra bio na krovu zgrade Bor i zajedno sa svojim prijateljima pokušavao i činio sve da se požar lokalizuje i spasi šta se spasti dalo u onim uslovima-rekao je Armin Kaltak rukometaš RK Novi Pazar.

Čitaj još:   PAZARCI DOŽIVJELI TEŠKU SAOBRAĆAJNU NESREĆU KOD KRALJEVA: IMA POVRIJEĐENIH (Foto)

Moramo naglasiti da je i prije nekoliko dana Husein Beli Memić, prvi čovjek Rukometnog kluba Novi Pazar, novčani dio nagrade u iznosu od 60.000 dinara Fondacije Nićiforović koju je dobio darivao jednoj od porodica ugroženih septembarskim požarom u zgradi Bor.

Svaka čast Upravi i rukometašima uz zahvalnost „Otvorenoj ruci“ koja je uvijek tu gdje treba pomoći kao i našim ljudima u dijaspori koji ne prestaju da pomažu rodni kraj posebno u ovako teškim situacijama.

Piše: Fehim Karišik – Foto Senad Senko Župljanin

http://www.ibalkan.net/

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Komentariši