SMRT NA ELEKTRIČNOJ STOLICI: Riječi dvostrukog ubice, ostavile mnoge bez teksta (VIDEO)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

DAKLE, Električna stolica, koja je dozvoljena u devet američkih saveznih država, nije upotrebljena od 2013. godine u SAD…

NESVIL: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Vijesti… petak, 02.11.2018… 18: 39…SMRT NA ELEKTRIČNOJ STOLICI:Riječi dvostrukog ubice ostavile mnoge bez teksta (VIDEO)

Zagorski je osuđen na smrt 1984. godine zbog ubistva dva muškarca.

Osuđenik je, poslije 34 godine u zatvoru, trebalo da bude pogubljen smrtonosnom injekcijom u oktobru, ali je zatražio da to bude na električnoj stolici.

Nekoliko trenutaka prije nego što je ubijen, Zagorski je mahnuo rukom i rekao: “Let's rock”, što bi u slobodnom prevodu, u ovom kontekstu značilo “Idemo/počnimo”.

Svjedoci njegovog pogubljenja koji su stajali iza stakla, rekli su da se Zagorski istovremeno smijao i pravio grimase kad su mu stavljali sunđer na glavu.

Čitaj još:   BRAVO:PRVE ZLATNE MEDALJE NA MOSI I OBJE ZA EKIPU NOVOG PAZARA

Oni su primijetili da su mu pesnice bile stisnute kada je napon prošao kroz njegovo tijelo i da se nije pomjerio nakon što je struja prestala da teče.

Njegova advokatica, Keli Henri, rekla je novinarima da je izgledalo da još uvijek diše prije nego što je drugi napon struje krenuo poslije 15 sekundi.

Smrt Edmunda Zagorskog (63) proglašena je u 7.26 po lokalnom vremenu u zatvoru u Nešvilu…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši