DAČIĆ SE, IPAK, BOJI KOMŠIĆA

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić je gostujući jutros na jednoj beogradskoj televiziji, komentarisao izjave novoizabranog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

Željko Komšić je u intervjuu za srbijanski “Telegraf” kazao da će raditi na prijateljskim odnosima sa regionom, ali da se moraju poštovati granice.

“Što se tiče Hrvatske i odnosa generalno sa Srbijom i Hrvatskom, možete računati na mene, jer ću u punoj mjeri biti posvećen tome da to budu dobri i prijateljski odnosi. Ali, vas molim, i u Zagrebu i Beogradu, samo da znate, gdje prelazite granicu. I gdje pokazujete dokumenta. To je na Savi, to je na Drini, to je na Uni. Samo to poštujte i nećete imati nikakvih problema sa mnom”, kazao je Komšić.

Čitaj još:   Željko Komšić: Srbija i Hrvatska nam često vatru gase benzinom...

Na upit novinarke šta to znači kada Komšić kaže da Srbija mora znati gdje su joj granice, Dačiće je odgovorio:

“Samo još da se plašimo velike Bosne i Hercegovine. Nemojte da me pitate takva karikaturalna pitanja. Što se tiče Komšića, on treba da nasledi ono što je radio Bakir Izetbegović. Ali, nije mu to prvi put, nije on prvi put na ovoj funkciji. Posle jednog perioda zadovoljavanja onih koji su za njega glasali, siguran sam da će se ipak vratiti u normalu. Bilo bi dobro da je rekao da i muslimanske zemlje treba da znaju gde je granica BiH”, kazao je Dačić.

(SB/Vijesti.ba)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši