FILMSKA AKCIJA POLICIJE: Uhapsili hrvatsko-srpsku bandu koja je opljačkala najbogatijeg ŠEIKA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Hrvatska policija je nakon višemjesečne intenzivne suradnje s talijanskom policijom (Polizia di Stato) u srijedu uhitila četvoricu hrvatskih državljana i to 60-godišnjaka, 43-godišnjaka i dvojicu 48-godišnjaka osumnjičenih za krađu nakita milijunske vrijednosti u siječnju ove godine u Veneciji, potvrdili su u četvrtak u MUP-u.

Nakit je ukraden iz privatne kolekcije nakita i drugih vrijednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdullaha al-Tanija, koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palači pod nazivom ‘Blaga mogula i maharadža”. Kako navode u hrvatskoj policiji, čitava kolekcija neprocjenjive je vrijednosti, a ukraden je par naušnica od platine i dijamanata u vrijednosti od milijun dolara i broš od platine i rubina u vrijednosti od preko 2 milijuna dolara. Dinastija al-Tani vlada Katarom i jedna je od najbogatijih obitelji na svijetu, piše Jutarnji.hr.

Čitaj još:   OVO SU PRAVI HEROJI SJENICE... (foto)

Protiv uhićenih hrvatskih državljana vodi se kazneni postupak pred sudom u Veneciji, a uhićeni su u koordiniranoj akciji na području Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave istarske temeljem europskih uhidbenih naloga.

Jedan od uhićenih hrvatskih državljana se pod višestrukim identitetima dovodi u vezu s nekoliko velikih krađa dragulja u različitim državama Europe u sklopu kriminalne organizacije ‘Pink Panther’ te je za njim raspisana međunarodna potraga i od strane Švicarske zbog krađe nakita u vrijednosti od osam milijuna švicarskih franaka u ožujku 2011. godine u Baselu tijekom izložbe “Baselworld 2011“.

U sklopu iste akcije u četvrtak je na graničnom prijelazu Tovarnik uhićen i peti član kriminalne organizacije, 54-godišnji državljanin Republike Srbije, također temeljem europskog uhidbenog naloga.

Čitaj još:   Hezbolah kreće na Izrael, samo jedna stvar da se RIJEŠI i napad na jevrejsku državu može da počne... (video)

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, navode u hrvatskoj policiji.

izvor: agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *