LAŽNA BOŠNJAKINJA SELI U VLADU RS

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U Doboju se spekuliše da će bez obzira na ishod sage o nacionalnoj pripadnosti ona “sigurno dobiti neku poziciju u Banjaluci”…

SARAJEVO:BıH, Zanimljivosti, Vijesti… četvrtak, 08.11.2018… 08: 59…LAŽNA BOŠNJAKINJA SELI U VLADU RS

Ko će od njih dvoje biti ministar i koje ministarstvo će voditi u naredne četiri godine, u SDS-u nismo uspjeli juče doznati jer na naša pitanja upućena Borisu Jeriniću, koji je i član Glavnog odbora SDS-a, nismo dobili odgovor.

Jerinić je u utorak prisustvovao sastanku Obrena Petrovića, dobojskog gradonačelnika, i Milorada Dodika, lidera SNSD- a i člana Predsjedništva BiH, pa se moglo naslutiti da je on prvi kandidat za ministarsku poziciju.

“On je iskusniji od Bukejlovićeve, na prošlim izborima je osvojio poslanički mandat kojeg se odrekao, a onda je četiri godine bio zamjenik ministra, tako da vjerujem da će Jerinić biti ministar”, smatra naš izvor.

Međutim, ništa manje šanse se ne daju ni Bukejlovićevoj, koja je u fokusu zbog kompenzacionog poslaničkog mandata jer je otkriveno da se pred lokalne izbore 2016. godine izjasnila kao Srpkinja, a za opšte izbore kao Bošnjakinja.

Čitaj još:   NOĆ ZA RUKOMETNU ISTORIJU I NEZABORAV

U Doboju se spekuliše da će bez obzira na ishod sage o nacionalnoj pripadnosti ona “sigurno dobiti neku poziciju u Banjaluci”.

“Bukejlovićeva je apsolutno lojalna Obrenu Petroviću i u koga bi drugog mogao imati više povjerenja nego u nju? Ona bi išla za ministra kao Bošnjakinja i dobila bi neko od četiri ministarstva na čijem čelu su Bošnjaci”, tvrdi naš izvor, te dodaje da je Bukejlovićeva po zanimanju arhitekta, ali da nema mnogo iskustva u struci, te je teško povjerovati da bi mogla rukovoditi resorom koji je blizak njenom obrazovanju.

Ministarsko mjesto dobojskom SDS-

u je nagrada za podršku njihova dva poslanika Nebojše Marića i Danijela Jošića u Narodnoj skupštini RS budućoj skupštinskoj većini na čelu sa SNSD-om, iako Obren Petrović, lider ovdašnjeg SDS-a (a koga je juče iz stranke isključio Vukota Govedarica) i poslanik u bh. parlamentu, tvrdi da ništa nisu tražili zauzvrat.

Čitaj još:   ŽELJKO KOMŠIĆ U BOLNICI: Ima tešku upalu,na kraju je morao biti hospitaliziran...

“To je neupitna podrška i u NS RS i u parlamentu BiH, i nemamo mi nikakvih traženja, zahtjeva, nego imamo da se nastavi ovakva podrška koju smo do sada imali”, izjavio je Petrović nakon sastanka sa Dodikom, pišu Nezavisne…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši