Biće Boka opet srpska, Himnu CG odsjedeli, bez Bećkovića…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Oslobodićemo srpsko more i ujediniti srpske zemlje, orilo se u srijedu uveče u Mediteranskom sportskom centru u Budvi gdje je održana centralna proslava 100 godina od oslobođenja Boke Kotorske i ujedinjenja sa Srbijom…

BUDVA: Crna Gora, Zanimljivost, Vijesti… nedelja, 11.11.2018… 17: 59…  Biće Boka opet srpska, Himnu CG odsjedeli, bez Bećkovića…

Citiranu rečenicu izgovorio je Aleksandar Raković preko video- bima, jer se ime ovog historičara iz Srbije nalazi na spisku onih kojima su crnogorske vlasti zabranile ulazak, pa je jedini način da se obrati skupu bio uz pomoć savremene tehnologije. Raković je poručio i da crnogorski režim na čelu sa predsjednikom Milom Đukanovićem “neće biti vječan”.

Arhijerejski bokokotorski namjesnik Momčilo Krivokapić kazao je na otvaranju skupa da je prije 100 godina “svaki Crnogorac znao da je Srbin”, a da danas “postoje oni koji mrze sve srpsko”. Boka se, kako je rekao, ujedinila sa Srbijom direktno, a ne preko Podgoričke skupštine.

Čitaj još:   Šestogodišnji Petar pronađen u šahti kanalizacije, Budva odahnula... (foto)

– Gore glavu srpski narode, prošli su svi okupatori, pa će i ovi. Ničija nije gorela do zore- poručio je svještenik, čiji je nastup otkrio i suštinu identitetskog sukoba u današnjoj nezavisnoj Crnoj Gori, najmlađoj članici NATO- a.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović izjavio je da poruke sa skupa u Budvi, “najblaže rečeno izazivaju sažaljenje ozbiljnih ljudi”.

Na skupu u Budvi pod nazivom “Pokoljenja đela sude”, govorio je i prvi predsjednik Crne Gore Momir Bulatović, koji je prije tri decenije sa Đukanovićem činio vladajući dvojac u Podgorici.

Ipak, bez Bećkovića…

Skupu se nije obratio pjesnik Matija Bećković, najpoznatije ime sa spiska onih kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru. Učinio je to istoričar Čedomir Antić, porukom da će “doći sloboda” i da srpski narod ima sva prava u Crnoj Gori da se pobuni i traži svoja prava…

Čitaj još:   ŽELJKO KOMŠIĆ:"KOJOVIĆ mora prestati lagati da je branio BiH u registru boraca ga nema"... (foto)

Himnu odsjedeli

Niko od prisutnih nije ustao za vrijeme intoniranja pesme “Oj, junaštva svijetla goro”, izvorne verzije crnogorske himne “Oj, svijetla majska zoro”.

Glumica Ivana Žigon je u kulturno- zabavnom dijelu svečanosti izvela pjesmu “Tamo daleko”, kada je u publici zapaljeno više baklji. Program je završen pjesmama “Vidovdan” i “Dogodine na Kosovu”…

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *