ISTANBUL: Atletičari iz Kenije slavili pobjede u obje konkurencije na 40. Vodafon maratonu…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

OKO 30.000 profesionalnih atletičara i više od 100.000 rekreativaca učestvovalo na maratonskoj utrci koja je startala na azijskoj, a završila na evropskoj strani grada na Bosforu…

ISTANBUL: Turska, Sport, Putovanja, Vijesti… ponedeljak, 12.11.2018… 06: 19… ISTANBUL: Atletičari iz Kenije slavili pobjede u obje konkurencije na 40. Vodafon maratonu…

Atletičar iz Kenije Felix Kimutai pobjednik je 40. Vodafone maratona u Istanbulu, a njegova sunarodnjakinja Ruth Chepngetich slavila je pobjedu u ženskoj konkurenciji…

Chepngetich i Kimutai jedinu su interkontinentalnu utrku na svijetu u dužini od 42 kilometra istrčali u rekordnim vremenima.

Chepngtetich je odbranila prošlogodišnju titulu i ostvarila rekord utrke s vremenom od 2 sata 18 minuta i 35 sekundi.

I njen sunarodnjak Kimutai je postavio novi rekord utrke s vremenom od 2 sata 9 minuta i 57 sekundi.

Čitaj još:   ISTANBUL: Treća bruka "crno- bijelih" orlova Bešiktaša... (VIDEO)

Blizu 30.000 profesionalnih učesnika učestvuje na maratonskoj utrci koja je jutros startala na azijskoj strani istanbulskog Mosta šehida 15. jula, ranije poznatog kao Most na Bosforu.

Riječ je o 40. Vodafone maratonu čija ciljna linija se nalazi na historijskom Trgu Sultanahmet na evropskoj strani Istanbula.

Ovogodišnji istanbulski maraton trči se pod motom “Trči u Istanbulu za zdravu budućnost“, a učestvuju atletičari iz više od stotinu država.

Uporedo s maratonom za profesionalce, transkontinentalne utrke na 15, deset i osam kilometara trčalo je i oko 100.000 rekreativaca u različitim kategorijama.

Istanbulski maraton jedan je od 17 najvećih maratona u Evropi kojeg organizira Grad Istanbul uz sponzorstvo kompanije Vodafone.

U utrci na 15 kilometara pobijedila je domaća trkačica Yasemin Can, a u muškoj konkurenciji pobjedu je slavio Kenijac Shadrack Korir…

 

Čitaj još:   NEVRIJEME, Evropa u panici, stiže uragan: Snažna oluja donijela vjetrove i ogromne talase... (foto)

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *